Pentru a relua tranzitul de maşini de mare tonaj, Navrom Bac face expertiza cheiului tulcean

Pentru a relua tranzitul de maşini de mare tonaj, Navrom Bac face expertiza cheiului tulcean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Navrom Bac, care efectuează curse cu bacul pe Dunăre între municipiul Galaţi şi localitatea tulceană I. C. Brătianu, nu a reluat nici acum tranzitul autovehiculelor mai grele de zece tone. Acestea nu au mai trecut Dunărea pe la Galaţi de pe 1 iulie.

Navrom Bac a oprit atunci cursele pentru autovehicule din cauză că apele crescute ale fluviului înecaseră cheiurile. Acum, Dunărea s-a retras în matcă, însă operatorul vrea să ştie dacă este sigur să transporte din nou maşini de mare tonaj, de aceea le cere opinia unor experţi din Capitală.

„Marţi este aşteptat un proiectant din Bucureşti, care va evalua rezistenţa cheiului din judeţul Tulcea. În funcţie de rezultatul evaluării, vom hotărî dacă reluăm tranzitul autovehiculelor mai grele de zece tone, în perioada următoare”.

„Între timp, vom coborî pontoanele de la nivelul superior la nivelul inferior pentru că Dunărea a scăzut foarte mult”, a declarat, ieri, directorul executiv al societăţii Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Amintim că, pe 1 iulie, când Dunărea depăşise cota de inundaţie în zona noastră, Navrom Bac a oprit la ponton cele două bacuri mari şi a început să efectueze curse doar cu bacul mic şi doar pentru pasageri, din patru în patru ore, pe timpul zilei.

Conducerea societăţii a refuzat să mai îmbarce maşini deoarece, pe malul tulcean, cheiul şi drumul până în localitatea I. C. Brătianu erau complet inundate, fapt care făcea extrem de riscantă deplasarea autovehiculelor.

După două săptămâni, Navrom Bac a reluat cursele pentru autovehicule, însă cu unele restricţii. Astfel, de la mijlocul lunii, bacurile transportă doar maşini a căror masă nu depăşeşte zece tone, cu tot cu încărcătură.

Citit 829 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.