Rovinieta electronică, amânată cu două luni

Rovinieta electronică, amânată cu două luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) amână cu două luni introducerea rovinietei electronice, din cauza contestaţiilor licitaţiei organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Astfel, potrivit unui act normativ recent, preluat de avocat.net, sistemul informatic de emitere, gestiune monitorizare şi control al rovinietei va fi introdus începând cu data de 1 octombrie 2010.

Licitaţia a fost finalizată de CNADNR la sfârşitul lunii decembrie 2009, însă, din cauza numeroaselor contestaţii formulate asupra procedurii de achiziţie, contractul cu societatea câştigătoare a fost încheiat abia la data de 9 iunie 2010.

„Având în vedere complexitatea sistemului ce va trebui livrat de câştigătorul licitaţiei, acesta nu poate fi realizat într-un termen atât de scurt, astfel încât la data de 1 august 2010 sa fie funcţional. În aceste condiţii, este necesară prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) şi, implicit, a celorlalte activităţi care derivă din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, data la care sistemul va fi funcţional”, se arată în nota de fundamentare a OG nr. 17/2010.

Totodată, va fi amânat şi termenul pentru intrarea în vigoare a rovinietei cu valabilitate de 90 de zile, având în vedere că pentru această categorie nu sunt prevăzute şi nici tipărite roviniete matcă – cupon, ele urmând a fi eliberate odată cu funcţionarea SIEGMCR.

Citit 768 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.