Evaluarea pagubelor provocate de secetă se încheie în noiembrie

Evaluarea pagubelor provocate de secetă se încheie în noiembrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Agriculturii aşteaptă până pe data de 15 noiembrie procesele-verbale de constatare emise de comisiile de evaluare a pagubelor, pentru a-i putea ajuta pe fermierii afectaţi de secetă, a anunţat ministrul de resort, Petre Daea.

La nivel național, 38 de județe, printre care și Galațiul, au raportat pagube din cauza secetei.

"În fiecare zi, vă pun la dispoziţie buletinul nostru informativ, care consemnează pe baza datelor pe care le primim de la comisiile judeţene care este situaţia concretă privind evaluarea pierderilor din agricultură. Am spus-o şi o repet: seceta este un fenomen evolutiv, nu este un fenomen care să afecteze astăzi, iar mâine ştii care a fost gradul de afectare şi pe ce suprafaţă, motiv pentru care aşteptăm aceste procese-verbale de constatare, până pe 15 noiembrie, când comisiile stabilite prin ordinul prefectului evaluează la faţa locului care este starea de fapt şi ne transmit aceste date, iar noi vi le transmitem dumneavoastră. După cum vedeţi, de la o zi la alta apar date noi", a precizat ministrul Agriculturii, întrebat dacă vor fi ajutaţi fermierii afectaţi de secetă.

Datele furnizate de minister arată că până pe 28 septembrie suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns la 715.802 hectare. Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale - 189.977 hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară - 29.979 hectare, rapiţă - 26.805 hectare. De asemenea, sunt afectate următoarele culturi de primăvară: porumb - 271.398 hectare, floarea-soarelui - 135.006 hectare, soia - 23.129 hectare, plante furajere - 20.530 ha.

Citit 817 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.