Zona Liberă Galați estimează un profit de patru ori mai mare

Zona Liberă Galați estimează un profit de patru ori mai mare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Local Galați a aprobat, în ultima ședință, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Galați, pe baza unor venituri suplimentare, peste cele programate în bugetul inițial, generate de noi contracte semnate în acest an.

Zona Liberă a estimat, pentru anul în curs, venituri totale în creștere cu 26,4%, respectiv, de 5,168 milioane lei, care se datorează realizărilor din primele trei trimestre, precum și încheierii, în anul 2022, a șase contracte noi de concesiune și cinci de închiriere. De asemenea, profitul brut pentru sfârșitul acestui an a fost estimat, prin rectificare, la 1,106 milioane lei, de aproape patru ori mai mare decât cel de 280.000 de lei aprobat inițial în luna martie 2022, conform raportului de specialitate care a stat la baza Hotărârii de CL.

Cele șase noi contracte de concesiune au fost semnate cu societățile: Nertrans Cargo SRL (pentru o suprafață de 24.475 mp), Brise Grains SA (30.650 mp), Gendav SRL (8.400 mp), Worker Machines SRL (1.560 mp), Bonvit Agroport (6 mp – societatea are deja o concesiune și îi mai sunt necesari 6 mp pentru un proiect propriu) și Kaif Management SRL (27.500 mp).

De asemenea, în acest an au fost încheiate și contracte noi de închiriere, cu societățile: Solar Energy SRL (1.500 mp), Enviro Best Solutions SRL (pentru o hală de 450 mp  și pentru o suprafață de 1.000 mp), Bogars SRL (o suprafață de 375 mp) și Nertrans Cargo SRL (o hală de depozitare de 540 mp).  

Toate cele patru hale de depozitare deținute de regie sunt închiriate, se precizează în Nota de fundamentare a propunerii de rectificare.

Conform directorului general al Zonei Libere Galați, Cătălin Cojocaru, firmele cu care s-au semnat contracte au activități de tranzit și depozitare. „Nu avem prelucrare și fabricare”, ne-a precizat acesta.

Din cele 127 de hectare de teren de care dispune Zona Liberă, sunt concesionate 35 de hectare, pentru 14 firme. Pe lângă acestea, alte nouă societăți comerciale sunt chiriași, astfel că suprafața liberă pe care o are Zona Liberă este în acest moment de aproximativ 80 de hectare.

Citit 1281 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.