Văpaia de la muncă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În zilele în care temperaturile au luat-o razna, inspectorii de muncă au verificat 40 de societăţi gălăţene la care lucrează 2.928 de oameni, majoritatea în domeniul construcţiilor.

Concluziile inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi sunt că, în linii mari, legislaţia care face referire la lucrul la temperaturi extreme este respectată de către întreprinzătorii din judeţul nostru.

Dintre toţi cei controlaţi s-au descoperit nereguli referitoare la oferirea apei minerale muncitorilor care lucrau la exterior doar în cinci cazuri, iar în aceste situaţii angajatorii s-au conformat rapid, după cum a precizat reprezentantul ITM Galaţi, Viorel Dumitiru.

„Cinci dintre angajatori nu respectau prevederile legale referitoare la oferirea apei minerale pentru muncitorii care lucrau la exterior. În urma controlului a fost depistat un caz în care anumite documente medicale obligatorii erau expirate, caz în care a fost aplicată şi o sancţiune”.

„Controlul a vizat în special şantierele, unde se lucrează în aer liber, dar şi puncte de comerţ stradal, unităţi din industria textilă şi activităţi din zona portuară”, ne-a declarat Viorel Dumtiru, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

Potrivit spuselor acestuia, marii angajatori verificaţi sunt cei care au respectat prevederile legale legate de munca în condiţii de temperaturi ridicate, neregulile fiind sesizate în cazul societăţilor mici, cu un număr redus de angajaţi.

Citit 698 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.