Sindicatele din CFR cer argumente pentru concedieri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, conducerea companiilor de cale ferată şi liderii sindicali din sistem au discutat, ieri, pentru a doua oară de la începutul acestei săptămâni, despre oportunitatea operării unor noi concedieri colective la CFR, în scopul restructurării gigantului feroviar.

De data aceasta, sindicaliştii au fost la mutare, după ce luni, la prima rundă de discuţii, Radu Berceanu le-a vorbit despre posibilitatea disponibilizării câtorva mii de oameni de la calea ferată: 4.600 de la Marfă, 2.075 de la Călători şi 1.600 de la Infrastructură.

„Noi am cerut o fundamentare a măsurii propuse, de disponibilizare, astfel încât luni (30 august, n.r.), când este programată următoarea întâlnire cu ministrul Radu Berceanu, să aducem contra-argumente şi să propunem soluţii alternative”, a declarat, ieri, reprezentantul Federaţiei Naţionale Feroviare „Mişcare Comercial” în Regionala Galaţi, Viorel Istrate.

Amintim că, zilele trecute, liderul sindical a nominalizat două dintre soluţiile găsite de sindicalişti la problema reducerii cheltuielilor în sectorul feroviar, fără efectuarea de concedieri colective.

„Noi am venit cu propuneri alternative: să nu mai plătim taxa de drum, acea acciză la motorină, care se ridică la 100 de milioane de lei pentru CFR Călători, sau să achiziţionăm energie electrică de pe piaţa liberă, şi nu de la intermediari, care vând electricitate chiar şi la preţ dublu”, afirma, la începutul acestei săptămâni, Viorel Istrate.

Citit 618 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.