Rezultatele inspectorilor fiscali gălățeni în luna decembrie

Rezultatele inspectorilor fiscali gălățeni în luna decembrie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna decembrie 2022, un număr de 42 de inspecții fiscale și 17 controale (inopinate și încrucișate) la contribuabili din județul Galați. În urma acestor acțiuni, s-au stabilit obligații suplimentare de plată în valoare de 18,39 milioane de lei, din care 13,10 milioane de lei la persoane juridice și 5,29 milioane de lei la contribuabili persoane fizice.

Conform AJFP Galați, taxa pe valoarea adăugată (TVA) deține o pondere de 49,37% din totalul obligațiilor stabilite suplimentare, în valoare de 9,08 milioane de lei. Impozitul pe profit și cel pe venit au avut și ele o pondere importantă, de 41,65%, fiind stabilite suplimentar sume de 7,66 milioane de lei.

Printre principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în luna decembrie 2022 s-au regăsit: inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat; verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili; verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente; stabilirea diferențelor de obligații fiscale principale în baza analizei de risc.

Citit 1335 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2023 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.