Reabilitarea infrastructurii de irigații din Câmpia Covurlui, faza pe contestații

Reabilitarea infrastructurii de irigații din Câmpia Covurlui, faza pe contestații
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), cinci asocieri de companii, printre care și cunoscuți operatori economici din județul Galați, se află în cursă pentru a obține contractul de reabilitare a infrastructurii principale de îmbunătățiri funciare din amenajarea Câmpia Covurlui.

Acest contract, în valoare de peste 61 milioane de lei, exclusiv TVA, ar urma să fie atribuit pe criteriul "cel mai bun raport calitate-preț" de autoritatea contractantă, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), cu o pondere de 60 la sută rezervată componentei financiare.

Asocierile de firme interesate de obținerea acestor lucrări sunt: Electromontaj SA - Energo Construct SA Focșani - Hidroconstrucția SA, Tancrad SRL - Remico Comprest SRL, Hidrogal Mark SRL - Citadina 98 SA - Hidraconstruct Geovig SRL - Criomec SA, Electro-Alfa International SRL - Wagramer Termo 2000 SRL - Condor Paduraru SRL și Elsaco Electronic SRL - Carmin Popstar Prod SRL.

Conform precizărilor făcute de Sorin-Adrian Pîrvu, directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați din cadrul ANIF, la această dată, competiția s-a restrâns la doar două dintre aceste asocieri de companii, ajungându-se în faza de contestații. Odată lămurit și acest aspect și ulterior atribuirii contractului, durata de execuție a lucrărilor ar urma să fie de doar 32 de luni, cu fonduri bugetare.

Reabilitarea infrastructurii principale de irigații din amenajarea complexă Câmpia Covurlui (cu o suprafață de peste 80.000 de hectare) presupune, în această etapă, lucrări la stația de pompare SPA Dunăre, dar și la Canalul Magistral Lunca.

Citit 1490 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 14:36

1 comentariu

  • postat de Terente ...din Galati
    Vineri, 10 Februarie 2023 12:05
    86.34.180.***
    Ba fratilor, nu stiu ce irigatii vreti voi sa faceti. Si pe banii cui si mai ales de unde aveti apa?
    Asta vara, pe Dunare au existat sectoare aproape secate definitiv. La noi, in fata orasului insula din mijlocul ei creste an de an...Chiar nu vedem ca apa pt irigatii din acest fluviu nu va mai exis
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.