Constructorii gălățeni, instruiți și apoi controlați

Constructorii gălățeni, instruiți și apoi controlați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a organizat, la sediul instituției, o instruire cu angajatorii care fac parte din grupul-țintă al campaniei naţionale de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor (angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor: cod CAEN 41, 42 şi 43). La întâlnire au participat și reprezentanți ai serviciilor externe de prevenire şi protecţie abilitate, gazdă fiind inspectorul-șef al ITM Galați, Bogdan Marius Trandafir.

Acțiunea a reprezentat prima parte a campaniei menționate, ea constând în mediatizarea, informarea și conştientizarea angajatorilor privind modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor.

După instruire, vor urma controalele. În perioada aprilie - noiembrie 2023, inspectorii de muncă vor efectua acţiuni de control la angajatorii din construcții, pentru a verifica modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă, respectiv, implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătatea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile.

Citit 1048 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2023 07:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.