Revendicări sindicale la Guvern

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii Biroului Executiv al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) au avut ieri, în Capitală, o întrevedere cu ministrul Muncii, întrevedere în cadrul căreia i-au prezentat acestuia o listă cu aproape 20 de revendicări. Cele mai multe fac referire la creşterea salariilor, la reducerea fiscalităţii, dar şi la încurajarea reală a unor practici economice corecte.

Întâlnirea dintre sindicalişti şi ministru a venit ca urmare a cererilor repetate înaintate Guvernului de către reprezentanţii salariaţilor, care ameninţau că vor organiza pichetări permanente şi acţiuni de protest.

De la Gheorghe Tiber, membru în Biroul Executiv al CSDR şi lider al sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi, am aflat că ministrul Ioan Botiş a ascultat problemele ridicate de către sindicalişti şi a promis că le va aduce în atenţia Executivului.

După discuţii, cei de la CSDR au decis totuşi să deruleze acţiuni de protest, urmând ca luni şi marţi, între orele 9–13, să picheteze Palatul Victoria, cerând primului ministru termene clare şi soluţii precise pentru rezolvarea problemelor pe care le-au prezentat ministrului Botiş.

Citit 759 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.