Astăzi, ziua declarației unice

Astăzi, ziua declarației unice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 25 mai, este ultima zi pentru completarea și depunerea formularului 212 – Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Declarația se depune de către cei care, în anul 2022, au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România ori din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Declarația trebuie depusă și de contribuabilii care dispun asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult sau pentru acordarea de burse private, precum și de cei care, în acest an, declară impozitul pe venit aferent veniturilor estimate sau norma de venit. Nu în ultimul rând, declarația unică trebuie depusă și de persoanele fizice care nu realizează venituri în 2023 și optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Tuturor acestora, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați le recomandă să depună declarația unică prin mijloace electronice de transmitere la distanță: prin Spațiul Privat Virtual sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Declarația poate fi depusă și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

Citit 630 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 12:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro