Contabilii români, școliți de americani

Contabilii români, școliți de americani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cea mai importantă asociație profesională a contabililor din 188 de țări, AICPA & CIMA, a semnat un acord de colaborare cu organismul care conduce profesia contabilă din țara noastră - Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). Scopul acordului este de a oferi profesioniștilor din domeniul financiar-contabil din România abilitățile și mentalitatea de care au nevoie pentru a conduce performanța în afaceri, pentru a ghida luarea deciziilor strategice și pentru a construi cariere de succes, se arată într-un comunicat remis de CECCAR.

Institutul american al contabililor profesioniști autorizați (AICPA), cea mai mare asociație profesională de profil din lume care reprezintă profesia contabililor autorizați, stabilește standarde etice pentru membrii săi și standarde de audit din SUA pentru companii private, organizații non-profit și guverne federale, statale și locale. Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) este cel mai important și mai mare corp profesional de contabili de management din lume. CIMA lucrează îndeaproape cu angajatorii și sponsorii de cercetare de vârf, actualizând în mod constant cerințele sale de calificare profesională și experiență profesională.

Acest parteneriat este primul de acest gen între AICPA & CIMA și CECCAR, subliniind cererea tot mai mare de profesioniști din domeniul financiar-contabil, cu un set extins de competențe, care include gândirea strategică, parteneriatele de afaceri și competențele digitale. Prin intermediul acordului, membrii CECCAR vor fi eligibili pentru a accesa oferta AICPA & CIMA de dezvoltare profesională continuă. În lunile următoare, cele două organizații vor explora, de asemenea, oportunități de a lucra mai strâns în domenii precum leadership și evenimente.

Din 5 aprilie 2023, funcția de președinte al Biroului Permanent al Consiliului Superior CECCAR, cea mai înaltă funcție în cadrul organizației, este deținută de gălățeanca Elena Ecaterina Chivu.

 

Citit 1005 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2023 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.