Un nou pas pentru transformarea zonei Galați în „Hydrogen Valley”

Un nou pas pentru transformarea zonei Galați în „Hydrogen Valley”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Asociația pentru Combustibili Sustenabili (ACS), împreună cu Linde Gas România, Masterbuild, Universitatea „Danubius” Galați și Liberty Galați au organizat o nouă Conferință a Sustenabilității în Galați, Brăila și Buzău pentru a coagula interesul comun al mediului de afaceri și administrației publice, în vederea dezvoltării conceptului de Hydrogen Valley.

Intenția organizatorilor conferinței a fost aceea de a „inventaria” aliniamentul strategic al mediului public și privat, pentru a studia prin prisma academică nevoile regiunilor de interes strategic pentru a contribui dinamic la economia națională, conform cu cerințele și rigorile partenerilor economici.

Pionierat gălățean în energia verde

„Ediția Conferinței din regiunea Galați, Brăila și Buzău este menită să pună în valoare exemple de pionierat - producția oțelului verde la Liberty și producția hidrogenului prin electroliză în complexul Linde Gas România fiind punctul de pornire pentru extinderea utilizării hidrogenului curat în tot ce înseamnă producție, servicii și transporturi la nivel local”, a afirmat Vlad Stoicescu, președintele ACS.

„Dezbaterea de astăzi se structurează pe o tematică inovativă, care cu promisiunea implementării va dezvolta regiunea Galați, Brăila și Buzău într-un veritabil cluster model în dezvoltare durabilă. Vor rezulta noi locuri de muncă, ceea ce vine să necesite noi specializări academice, pentru a putea continua să inovăm, să dezvoltăm”, a spus dr. Steve O. Michael, rector și CEO al Universității „Danubius”.

Americanii, „interes deosebit” în România

Prezent online la conferința de la Galați, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a menționat că promovează internațional România ca punct de sprijin continental pentru tehnologii inovative aplicate în sustenabilitate. „Marile companii europene anunță că producția din lanțurile valorice, inclusiv cele din România, trebuie să înceapă parcursul spre Net 0 emisii de gaze cu efect de seră, amenințând că rup legăturile comerciale cu agenții economici neconformi. Dacă România, la nivel de poli industriali, nu pășește spre implementarea politicilor de decarbonare, pas în care le asigurăm sprijinul cu tot aparatul public, riscăm să ne pierdem avantajul competitiv al economiei naționale”, a spus Florin Spătaru.

La rândul său, Tim Stewart, președintele Oil & Gas Association, a spus: „Avem interes deosebit în România și vom direcționa întregul lanț valoric să analizeze raportul de țară pe care ACS îl întocmește pentru atragerea investițiilor, inclusiv în domeniul energiei, la «Romania-USA Black Sea Energy Security Summit and Trade Mission», pe care îl organizăm împreună cu ACS în luna septembrie 2023, la Palatul Parlamentului”. „Deși hidrogenul este recunoscut atât în UE, cât și în SUA drept noul standard de alimentare a proceselor industriale și a transporturilor, producția hidrogenului curat, pentru o veritabilă tranziție la Net 0 emisii de gaze cu efect de seră, este un proces intensiv și energofag, ceea ce ne pune în poziția de a îmbunătăți continuu tehnologia”, a mai spus Stewart.

Citit 3809 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2023 21:30

3 comentarii

  • postat de Titi
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 23:33
    86.125.99.***
    Minciuni de sezon!
    0
    0
  • postat de Ela
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 18:29
    84.232.141.***
    Dar alta zona nu a ti gasit sa o transformati in valea hidrogenului, investitii cu adevarat interesante si ne poluante, NE PERICULOASE, nu se potrivesc noua, cand toata lumea fuge de aceasta bomba care este hidrogenul, pucheanu si suita, se gudura…in sfarsit dupa 30 de ani de degadare a zonei…ne am
    0
    0
  • postat de Ne place să ne umplem spațiul
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 17:32
    109.166.128.***
    Noi nu am reușit cu Gaz Valley, cel puțin din Marea Neagră extras masiv, mură-n gură și o să reușim, cu Hydrogen Valley ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.