ANAF admite că pierde frecvent date

ANAF admite că pierde frecvent date
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul de Finanțe precizează într-un document oficial că sunt tot mai frecvente incidentele soldate cu pierderea datelor din cauza defecțiunilor hardware, în condițiile în care echipamentele IT pe care rulează sistemul de mesagerie au o uzură avansată, de peste 10 ani. Mai mult, aplicația de mesagerie electronică este neactualizată și afectează peste 100 de alte aplicații, relatează Hotnews. Informațiile privind pierderea tot mai frecventă a datelor apar în caietul de sarcini al unei licitații deschise demarate în data de 1 iunie de Ministerul de Finanțe, contract cu o valoare estimată la peste 23,1 milioane de lei (fără TVA).

"Infrastructura de mesagerie electronică a Ministerului de Finanțe - ANAF este alcătuită la momentul de față din 23.000 de clienți Lotus Notes, versiunea 9.0.1, și aproximativ 200 de servere Lotus Domino, versiunea 9.0.1, distribuite atât la nivel central, cât și teritorial, soluția fiind administrată de la nivelul central. Echipamentele hardware pe care rulează serverele Lotus Domino au o vechime de cel puțin 10 ani, prin urmare au o uzură fizică și morală avansată și un grad redus de fiabilitate, fiind tot mai frecvente incidentele soldate cu pierderea datelor din cauza defecțiunilor hardware și a lipsei contractelor de întreținere", se menționează în caietul de sarcini.

Ministerul spune că prin această licitație are în vedere optimizarea infrastructurii de mesagerie electronică, prin centralizarea acesteia, care presupune renunțarea la serverele din teritoriu, care reprezintă 90% din cele 200 de servere actuale și migrarea datelor la nivel central, pe echipamente noi performante, ce oferă un grad ridicat de fiabilitate.

 

Citit 1401 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iunie 2023 07:16

1 comentariu

  • postat de Lex
    Marți, 13 Iunie 2023 14:44
    86.124.201.***
    Lotus Notes nu a ajuns la versiunea 9.0.1. Denumirea a fost schimbata cu IBM Notes in 2013 cu aparitia versiunii 9.0.0. Denumirea a fost schimbata in 2019 in urma unei achizitii de catre HCL Technologies.

    Faptul ca ANAF-ul foloseste un software vechi de 10 ani, si continua sa foloseasca cel mai p
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.