Încă șase milioane de lei pentru comunele gălățene

Încă șase milioane de lei pentru comunele gălățene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat joi, 6 iulie, suma de 108.490.404,54 lei, în vederea decontării facturilor pentru 142 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și prin Programul Național de Investiții (PNI) "Anghel Saligny".

În județul nostru, prin PNI au început sau continuă lucrările de modernizare a infrastructurii în mai multe comune. Cele mai avansate investiții de modernizare a drumurilor comunale sunt cele de la Tudor Vladimirescu și de la Țepu, acolo unde stadiul execuției lucrărilor se situează la aproximativ 34 la sută, iar sumele propuse spre decontare sunt de 3,17 milioane de lei.

Mult mai "timpurii" sunt intervențiile de reabilitare/modernizare de la Băneasa, Smulți și Șendreni, cu un grad de realizare situat între 2,5 și 4 procente, iar, per total, decontările solicitate de constructori totalizează 1,25 milioane de lei.

În paralel, alocările pentru investițiile mai vechi, aflate în derulare prin PNDL, însumează, de această dată, 1,51 milioane de lei, acestea fiind destinate comunelor Munteni și Vânători.

Per total, viramentele de la bugetul de stat de la acest început al lunii iulie, în cele șapte unități administrativ-teritoriale din județul Galați, se ridică la valoarea de 5,93 milioane de lei.

Citit 1427 ori Ultima modificare Luni, 10 Iulie 2023 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.