Apă Canal angajează 125 de oameni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea de distribuţie a apei potabile în municipiul Galaţi, Apă Canal, care a devenit operator regional pe 23 septembrie, preluând serviciile de apă şi canalizare din 7 localităţi ale judeţului, a început să facă angajări. Practic, unitatea preia echipele care lucrau până acum pe reţelele de apă şi canalizare din cele 7 localităţi şi care erau plătite de primării.

„Din municipiul Tecuci preluăm 92 de persoane, din oraşul Târgu Bujor preluăm 15 persoane, iar din comunele Pechea – 8, Umbrăreşti – 4, Iveşti – 3, Lieşti – 2 şi Barcea – 1. În total, 125 de oameni, cărora li se face angajarea la Apă Canal cu data de 1 octombrie 2010 şi care semnează în aceste zile noile contracte individuale de muncă”, a declarat directorul tehnic-producţie al societăţii Apă Canal, Niţă Podaru.

Înainte de acest val de angajări, Apă Canal avea 967 de salariaţi. Cei mai mulţi erau din Galaţi, iar puţinii care se aflau în afara graniţelor municipiului lucrau la staţiile care captau apa şi o pompau către reşedinţa de judeţ.

În următoarele luni, Apă Canal îşi va mări din nou numărul de angajaţi. Societatea va prelua angajaţii serviciilor de apă şi canalizare din alte şase localităţi – oraşul Bereşti şi comunele Braniştea, Cosmeşti, Fundeni, Piscu şi Şendreni – care vor intra, la rândul lor, sub umbrela operatorului regional.

Până în 2020, Apă Canal va furniza servicii de alimentare cu apă potabilă şi canalizare pentru toţi gălăţenii. Pentru aceasta, în următorii zece ani, societatea va încerca să acceseze trei linii de finanţare deschise de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune, pentru a trage conducte de apă şi de canalizare în toate localităţile judeţului.

Citit 1149 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.