Rabla merge şi în 2011

Rabla merge şi în 2011
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Staţi liniştiţi, Programul de reînnoire a parcului auto va continua şi în 2011, potrivit declaraţiei ministrului Mediului Laszlo Borbely. Mai mult, taxa auto modificată, mai cunoscută ca taxa de primă înmatriculare, va fi şi mai mare de anul viitor pentru maşinile vechi.

Pe lângă anunţarea intenţiilor de a organiza şi anul viitor programul „Rabla”, Borbely le aminteşte celor care şi-au casat maşinile sau care au cumpărat vouchere rezultate în urma casării să le utilizeze până pe 25 noiembrie, dată după care valabilitatea lor va expira.

Acesta este şi motivul pentru care preţul voucherelor a căzut drastic în ultima perioadă, de la 2.000-2.500 de lei la doar 500-800 de lei. Astfel cei care au ţinut la preţ, calculând doar ce avantaje are cumpărătorul şi nu valoarea reală a rablei, riscă să rămână cu buza umflată.

Mai ales luând în considerare, după cum am mai scris în trecut, cât de anevoios este procesul de întocmire şi finalizare a unui dosar de cumpărare a unei maşini noi folosind programul „Rabla”.

Cât despre taxa de prima înmatriculare, ministrul Mediului ar trebui să-şi dirijeze atenţia către maşinile noi care nu respectă ultimele norme de poluare, cum ar fi de exemplu principalul beneficiar al programului Rabla, anume Dacia Logan, care încă este vândută cu o normă de poluare Euro 4, când mai toţi ceilalţi producători au trecut de ceva vreme la Euro 5.

Dar haideţi să privim partea plină a paharului şi să ne bucurăm că rablele care au scăpat în 2010 şi ocupă în continuare bunătate de locuri de parcare, cu siguranţă vor fi duse la casat anul viitor.

Citit 1130 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.