Instantanee din Galaţi. Nu-i bai, merge și așa! (FOTO)

Instantanee din Galaţi. Nu-i bai, merge și așa! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Borduri trântite după cum s-a nimerit, fără a fi tăiate în unghi şi poziţionate după cum ar fi normal chiar și într-o țară din lumea a treia. Unde? Pe trotuarul străzii Brăilei, în zona băncilor, fapt care ne-a fost sesizat de către un gălăţean. Etapa aceasta este urmată de intervenţia altei echipe mai „calificate” care, după ce umple cu puţin ciment golurile rămase, tencuieşte „opera” suficient cât să reziste şi să arate bine câteva săptămâni. Cu puţin noroc, până la recepţia lucrării de către beneficiar – administraţia locală.
Fiind angajat la ziar, nu m-am grăbit să-i spun, mai în glumă, mai în serios, că e cârcotaş, ci am vrut să verific situaţia personal. Realitatea de la faţa locului m-a făcut să mă întreb şi să VĂ întreb dacă temerile cetăţeanului sunt întemeiate. Cât va rezista acel beton făţuit cu mortar pe deasupra? O fi o scurtătură pentru a grăbi lucrările și a minimiza disconfortul creat gălățenilor sau e doar o practică obişnuită a constructorului de a lucra numai cu muncitori necalificați și implicit mai slab plătiți? Muncitori fără pregătire şi experienţă, supraîncărcați cu sarcini care îi depășesc, și fără să fie echipaţi cu utilajele necesare tăierii bordurilor?! Adică lucrarea e „rasolită” din interes sau din prostie? Indiferent câţi Dorei ar lucra, un diriginte de șantier ar trebui să observe cu siguranță o asemenea eroare! Dar poate că şi aici a făcut o mică… „economie” firma de construcții.
Oricare ar fi răspunsurile la aceste întrebări, ne temem că un supraveghetor al lucrărilor din partea administraţiei locale ar putea fi decis deja în numele tuturor gălățenilor care plătesc şi bordurile, şi trotuarul, şi lucrarea de reabilitare: „Nu-i bai, merge și așa!”. În fond, borduriada are farmecul ei an de an şi face parte din tradiţia (electorală) românească!

Citit 14487 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 13:01

21 comentarii

 • Sâmbătă, 07 Martie 2020 03:42
  5.13.195.***
  La urmatoarea campanie electorala sau cine VA FI PRIMAR BORDURILE IAR VOR FII SCOASE SI PUSE ALTELE ca asa-i la noi . Dar am o intrebare ; Ce era mai ieftin si bun , punerea si asezarea placilor sau turnarea de asfalt ca prea mult material si bani prea multi cheltuiti de aiurea?
  1
  5
  Raportează
 • postat de Galați, cimitir al tinereții mele.
  Joi, 05 Martie 2020 23:32
  5.13.143.***
  Verificați și parcul din micro 20,aferent Pietii(China Shop) , să vedeți ce grade de înclinații au bordurile, alee făcute la repezeală și cum există iz de pubele fix în gardul parcului.Zici că toți meseriașii se hidratează numai cu turbat din vița de vie. E de râsul plânsu. Va ajunge exact ca parcul din micro 21,pustiu,un fel de groapă de gunoi unde toți needucații vor arunca de la coji de semințe până la prezervative. Nu zic nu la parc, dar trebuie ales, fie mutate pubele, fie un parc doar pentru cei mici și cei mari, dar cu educație. Cum ar fi să dai copilul în leagăn și să inspiri aer de gunoi din pubele? Cum să duci copilul unde există doar borduri ieftinache dar exorbitante la preț care la prima ploaie vor crăpa bine și care reprezintă un pericol pentru cei mici în cazul alunecării sau căderilor. Interesantă alegere, sunt curios cât a costat așa zisa investiție. Noi românii suntem ași la așa ceva. Aloo ANPC, mai sunteți în viața sau venim să vă resuscitam din birouri? În cazul în care se simte careva ofensat, nu are decât să viziteze statuia de la elice,unde Brătianu indică o cale. În cazul în care sunteți amatori de S.F. urmăriți și cum se fac achizițiile și contractele "publice la licitații".
  2
  6
  Raportează
 • postat de Eur
  Joi, 05 Martie 2020 20:35
  188.24.217.***
  Da ti firma in judecata!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Gurzache Fazanin
  Joi, 05 Martie 2020 19:53
  213.233.85.***
  Și strada e înclinată! Nasol.
  3
  7
  Raportează
 • postat de grecu
  Joi, 05 Martie 2020 17:09
  5.13.237.***
  Iresponsabilitate este cuvântul de ordine,pe lângă ce-ați văzut în imagini numai dacă vă așezați de-a lungul bordurilor care flanchează trotuarele și priviți de-a lungul lor o să vedeți un zig-zag de toată frumusețea ,lipsesc aliniamentele acestora în multe locuri,vedeți viitoarea stație de autobus la Bânci,dale montate cu lufturi mari între ele și fără suport de susținere,pe lângă clădiri lipsesc cu desăvârșire bucățile de dale dar s-a umplut cu beton ,pe alocuri ,ce mai contează,lucrările executate anapoda,fără cursivitate,bucăți de terasamente părăsite și reluate când își mai aduc aminte, pe alocuri materiale de construcție lăsate la voia întâmplării până își vor aduce aminte că au nevoie de ele ,nu înțelege mai nimeni care-i rolul dirigintelui de șantier ptr. că un lucru este sigur,nu-și face datoria așa cum o prevede fișa postului
  Ca o constatare a proastei calități a lucrărilor și a proiectului aduc în discuție chipurile așa numita finalizare a lucrărilor executate vis-a-vis de Spicu,nu am înțeles rolul acelor ziduri care au în dosul lor patru bănci,probabil ptr. cei care își așteaptă rândul la taxe și impozite ,apoi am mai constatat că băncile care erau în fața fântânilor au dispărut iar în apropierea străzii au fost montate câteva bănci în afara spațiului umbrit de copaci ,ca persoanele care se odihnesc în acel spațiu să înghită și ceva gaze de eșapament de la participanții la trafic din acea zonă..Treabă românească !
  4
  9
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 05 Martie 2020 15:07
  81.12.239.***
  Pai daca le-ar taia ar face praf - deci poluare - si ar pierde din bordura - deci risipa - ...
  15
  6
  Raportează
 • postat de Ne pasa de oras!
  Joi, 05 Martie 2020 15:03
  82.79.132.***
  Chiar, primaria nu poate sa puna un cap limpede sa urmareasca lucrarile?
  Santuri sapate la intamplare fara nici macar o schita.
  Sa tina cont de ce mai este ingropat.
  De curand au rupt cabluri electrice, au afectat iluminatul in locuinte si cel public.
  In locuinte a durat cateva ore si s-a rezolvat in aceeasi zi, a mai fost peste noapte cadere de tensiune in cartier.
  Cel public, au afectat cateva corpuri de iluminat la Sc1, Sc2, BL C9, M39C.
  N-au functionat de joi pana luni, iar dupa doua zile, de miercuri iar nu functioneaza.
  Au sapat sant langa radacina copacului, se vad radacinile taiate, probabil copacul va cadea,
  acum iau fost taiate radacinile dinspre nord , cele din partea opusa au fost taiate cand s-a montata corpul de iluminat.
  Cei de la mediu nu ies si ei la o plimbare prin oras?
  4
  22
  Raportează
 • postat de ghiocel
  Joi, 05 Martie 2020 15:03
  86.124.203.***
  Interesant articol ,cu obiectii pertinente, pe subiect. Administratia locala, nu vede insa ca lucrarile se executa neglijent, intr-un haos total generind astfel indignarea galatenilor .Intr-un comentariu de mai sus, se se aduce ca exemplu Italia si Germania. Acolo autoritatile locale controleaza lucrarile si nu permit sa lucrezi pe carosabil fara semnalizare corespunzatoare. .Lucrarile se executa pe segmente si nu ca la noi unde se lucreaza in acelasi timp in tot cartierul.
  4
  15
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 05 Martie 2020 14:27
  136.255.148.***
  De un an de zile mersul pe str. Brailei este un act de curaj. Capetele de capra au lucrat continuu , in acelasi timp pe ambele sensuri de nu mai pricepeai pe unde ese posibil sa nu iti rupa gatul, noroaiele pana la gat, nu o data persoane cazute din cauza imposibilitatii de a ti tine echilibru cand trebuia sa te urci in masina, personal am asistat la un asa eveniment, totul ca sa vedem cat de harnica ese prmaria pana la alegeri, totul dat firmelor cu dedicatie ptr. ca numai asa se fac lucrari de mantuiala si toAte le BINEMERITAM PTR. CA NU AM INVATAT SA TRAGEM LA RASPUNDERE PE CEI PE CARE II PLATIM . NOI TREBUIE SA PUNEM LA PUNC ACESTE LUCRURI. DA, LA BANCI PARE CA S-A TERMINAT DIN LUCRARI. A RAMAS JIHADUL, NIMIC DREPT , NIMIC CURATAT , CUM DEALTFL PE TOATA STR. BRAILEI. DE CATEVA ZILE MERG PE STRADA EFECTIV CU MASINILE, IN FATA CEC-ULUI CHIAR NU AVEAI PE UNDE SA TRECI azi. Ce o mai fi maine????????la fel......
  5
  13
  Raportează
 • postat de ION
  Joi, 05 Martie 2020 14:18
  104.129.194.***
  Asta cred ca este treaba facuta Lunea ..de ce zic asa?1 cum spune neamtul ....orice produs facut lunea este dupa weekend cand muncitorul este mahmur......dar la noi sunt peste jumatate beti ..:))
  la noi multi dintre muncitori sunt vai de mama lor ...(aproape boschetari)..stiu deja ca nu i pot da afara ca nu sunt oameni la munca si fac mai ce vor ...
  Am trecut pe langa parcarea "supraetajata : din Mazepa , se vede din avion ce boschetareala de firma lucreazaa colo.....din simplu fapt cum a ingradit zona ...oare dintr-o constructie metalica nu mergea facuta acea parcare??/? este beton acolo turnat de faceai 11000 de case......ca la romani
  5
  12
  Raportează
 • postat de un galatean
  Joi, 05 Martie 2020 12:28
  193.194.132.***
  Bataia de joc continua. "Merge si asa" este un un mod de viata si de lucru in Romania. Nu ne mai vindecam niciodata.
  3
  20
  Raportează
 • postat de ghiocel
  Joi, 05 Martie 2020 11:38
  86.124.204.***
  Galatenii inteleg foarte bine necesitatea acestor lucrari. Accepta si disconfortul creeat, dar acesta sa fie facut la limita suportabilitatii , nu lucrari facute haotic. Amintea cineva, de lucrari asemanatoare in Italia si Germania. Nu putem face comparatie. Acolo ,autoritatile isi fac treaba si controleaza stadiul lucrarilor , aplica legea. Acolo ,nu se decoperteaza intrega strada . Lucrarea se face pe segmente, termina ce au inceput ,azi, si apoi continua miine, cu un alt segment .La noi- decoperteaza tot orasul ( a se vedea str Balcescu) .Constat ca- se lucreaza pe carosabil, lipsa semnalizarii rutiere(drum ingustat, drum in lucru , limitare de viteza, etc). Nimeni nu vede. Daca administratia locala nu va intelege ca limita suportabilitatii are si ea o limita , si nu vor lua masuri de reducere a disconfortului, va veni timpul cand vor deconta la urne.
  3
  11
  Raportează
 • postat de cetateanul
  Joi, 05 Martie 2020 10:48
  217.156.52.***
  Exact, placile sunt montate/lipite prost, cu denivelari, ba chiar unele deja se misca in locasul unde au montate.
  CE CONTEAZA DACA LUCRARILE SUNT ASA CUM SUNT, MERGEM INAINTE SA DEMONSTRAM CA FACEM TREABA!
  NU-I ASA DOMNULE PRIMAR?!?
  4
  13
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 05 Martie 2020 10:47
  86.120.135.***
  Aceeasi treaba in tot orasul, si in 20 si 18 e la fel. Cand le-am atras atentia, mi s-a vorbit urat ca "sa-mi vad de treaba" si ca "nu e gata lucrarea, o sa vezi ce frumos o sa fie cum trebuie. Da sigur, dute in Anglia sau Spania sa faci asa si a doua zi esti in piata sa cauti alt job. Galati, Romania..
  3
  15
  Raportează
 • postat de Marius Ionica
  Joi, 05 Martie 2020 10:16
  5.13.231.***
  Eu îmi voi face bagajul in curând și voi părăsi orașul bordurilor betoanelor și modernizării de mântuială de an electoral, după ce il votați pe Pucheanu o să vă plângeți peste tot ca sar bordurile, dalele, gresiile, că nu mai aveți copaci, dar eu intre timp am plecat in zone.mai civilizate unde oamenii nu spun despre mafia bordurilor si a betoanelor "a făcut ceva", nu le.mai mulțumiți hoților că vă restituie portofelul gol.
  6
  13
  Raportează
 • postat de Simona
  Joi, 05 Martie 2020 07:32
  109.103.173.***
  Asta a fost foarte vizibilă, dar la fel de neglijent și iresponsabil sunt făcute toate lucrările din oraș. Nu e niciuna altfel.
  Tot ce ne ia ochii acum, se va întoarce împotriva noastră peste câteva luni când vor începe să sară dalele de granit, să pice bordurile, să se usuce copacii îngropați în pământ și tot așa. Cine și pe ce bani le va reface atunci, dacă nu cumva vor rămâne așa....cum a rămas și unda verde care nu e verde și semafoarele montate la rondou care nu funcționează nici după 4 ani, cabluri spânzurate și câte altele.
  Totuși, nu e nimeni din partea primăriei care să facă recepția lucrării? Cum să semnezi pentru așa o oroare??? Tu nu trăiești în orașul ăsta? Bordurile alea nu sunt făcute și pe banii tăi?
  5
  61
  Raportează
 • postat de Sidon ion
  Joi, 05 Martie 2020 07:16
  213.233.85.***
  Un fleac!
  Carcoteală tipică celor care nu fac nimic.
  60
  10
  Raportează
 • postat de Vasile T
  Joi, 05 Martie 2020 07:04
  89.136.0.***
  Daca cel care a castigat licitatia era obligat sa scoata toate bordurile pentru a reface corect lucrarea, si in general toti constructorii ce castiga licitatii in Galati/Romania, iar la urmatoarele lucrari unde vor dori sa liciteze li se vor cere sume suplimentare in Garantie, poate se va normaliza situatia, nu se vor mai baga toate firmele de apartament si vor lasa constructorii de drumuri de meserie, sa-si faca treaba (inclusiv din strainatate, si chiar pe sume mai mici), daca se va eradica si taxa de smecher de 10 %, pentru politicienii care semneaza alocarea contractelor.
  3
  48
  Raportează
 • postat de Aranjamente grosolane
  Joi, 05 Martie 2020 07:03
  5.13.191.***
  Sunt firme mici dar profesioniste cu experienta in Italia,Spania si Germania dar nu primesc astfel de lucrari. In acest fel sunt fortate sa devina subcontractanti la rechinii care "se descurca" si care nu mai platesc subcontractanti dupa ce incaseaza banii.
  4
  45
  Raportează
 • postat de Țârlea-Rusu Adrian
  Joi, 05 Martie 2020 07:01
  79.116.98.***
  Sunt foarte multe situații de genul ăsta...luați pas cu pas zona reabilitată de la Ultimul Leu spre Palatul Justiției...nu o să le numărați pe degete...
  5
  46
  Raportează
 • postat de Aderin
  Joi, 05 Martie 2020 00:34
  5.13.210.***
  Asta înseamnă detaliu pentru unii iar pentru alții ... un fleac.
  Daca ar fi să facă pentru "el" ar face cum trebuie, dar la normă, eeee. Merge frate și așa,
  Cât o costat toată lucrarea ???
  5
  60
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.