Damen rămâne în România și își continuă activitatea la Galați

Damen rămâne în România și își continuă activitatea la Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În contextul interesului public privind situația șantierului naval din Mangalia după retragerea Damen Holding BV și având în vedere „lipsa de claritate a mai multor narative”, compania olandeză face anumite precizări, prin intermediul unui comunicat de presă.

În primul rând, „Damen va rămâne în România și își va continua activitatea la Galați”, se arată în document. În al doilea rând, retragerea olandezilor din șantierul de la Mangalia, în vigoare începând cu 3 august, pare a fi bătută în cuie.

„Nu există îndoială că Legea 187/2023 este aplicabilă și Damen este lipsit de controlul operațional și managerial, prin încălcarea totală a acordului inițial de către statul român, de unde și dreptul Damen de a înceta contractul de asociere. Acest lucru a fost recunoscut chiar și în documente oficiale ale Ministerului Economiei din România. Așa cum Damen a notificat toate autoritățile responsabile, încetarea contractului de asociere este deja în vigoare de la 03.08.2023.

Damen așteaptă doar cooperarea părții române pentru o implementare eficientă a procedurii de retragere, cu cât mai puține perturbări posibile pentru toate părțile interesate. Soluția nu este să se formeze comitete și comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puțin și prea târziu. Mai mult, Damen Holding nu a fost contactat de nicio autoritate și nu are discuții în prezent cu nicio comisie”, se mai arată în comunicatul remis de grupul olandez.

Citit 2411 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 12:48

2 comentarii

  • postat de Terente ...din Galati
    Luni, 14 August 2023 09:48
    89.137.229.***
    Cum sa numesti o companie cu traditie de un secol si cu 35 de santiere in lume, companie nesemnificativa?
    Doar ura pe care-o ai, poate explica acest delir!
    0
    0
  • postat de Din pacate , Damen va ramane in Romania....
    Sâmbătă, 12 August 2023 11:43
    104.243.214.***
    ..si va continua sa își bata joc de noi !
    Cine știe , poate pentru Mangalia , autoritățile au un plan in vedere , si , poate vor aduce un investitor serios , așa cum au făcut si la autoturisme Craiova , după plecarea coreenilor.
    Go home Damen...please go home , firma-boutique-falimentara !!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.