Sindicaliștii gălățeni din Finanțe, în joc de glezne

Sindicaliștii gălățeni din Finanțe, în joc de glezne
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Întâlnirea din 11 august, dintre ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și reprezentanții sindicatelor din cadrul Ministerului Finanțelor, care a avut loc la capătul a două zile de proteste spontane în multe AJFP-uri din țară, inclusiv la Galați, a pus "pauză" protestelor din Finanțe.

După o "dezbatere constructivă" și având în vedere "preocupările cu privire la menținerea locurilor de muncă și la situația beneficiilor pe care le primesc angajații", Ministerul Finanțelor a făcut publice măsurile care urmau să fie luate în perioada imediat următoare, pentru ca sindicaliștii să renunțe la următoarele proteste, pe care le programaseră deja din 22 august.

Astfel, nu vor exista disponibilizări la nivelul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor și al subunităților subordonate. Până pe 21 august, se va elabora un proiect de OUG pentru egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim aflat în plată, luând în calcul sentințele judecătorești. Viitoarea lege a salarizării va cuprinde și familia ocupațională distinctă "Finanțe". Se va forma un comitet de lucru comun pentru elaborarea și implementarea statutului angajatului în finanțe publice. De asemenea, se va înființa, prin reorganizarea structurilor existente din ANAF și aparatul central, un Institut Național de Fiscalitate, cu rol în formarea continuă și perfecționarea angajaților din domeniul finanțelor publice. Implementarea acestor măsuri va fi monitorizată continuu.

La fel ca toți colegii lor din țară, sindicaliștii gălățeni din cadrul DGRFP și AJFP așteaptă până pe 21 august, să vadă rezultatele concrete ale măsurilor de mai sus. Dacă sindicaliștii vor considera atunci că rezultatele nu sunt satisfăcătoare, probabil că protestele vor continua conform programului anunțat.

Citit 856 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 06:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.