Furnizorii și distribuitorii de energie critică dur creșterile de taxe

Furnizorii și distribuitorii de energie critică dur creșterile de taxe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Documentul publicat de Ministerul Finanțelor privind noile taxe aplicate companiilor pe cifra de afaceri, la o primă analiză, conține prevederi care periclitează grav capacitatea furnizorilor de a mai finanța schemele de plafonare și, respectiv, toate plățile pe lanț pentru companiile de distribuție, transport și producție, susține Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), printr-un comunicat preluat de Hotnews.

Potrivit federației, furnizorii prefinanțează aceste scheme și recuperează ulterior, cu întârziere, banii datorați de autorități pentru plafonarea prețurilor, situație care a antrenat împrumuturi pentru a le susține. O nouă taxă ar afecta decisiv resursele financiare disponibile.

Pentru activitatea de distribuție, o nouă taxă - pe cifra de afaceri, în condițiile în care veniturile distribuitorilor sunt reglementate și se achită deja o taxă de monopol, iar recuperarea costurilor suplimentare înregistrate în contextul crizei energetice a fost amânată - afectează major posibilitatea acestora de a investi în rețelele de distribuție, care au nevoie vitală de transformare, potrivit sursei citate.

Citit 879 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 03:43

2 comentarii

  • postat de Bleah
    Joi, 21 Septembrie 2023 20:55
    5.13.234.***
    Sa nu mai critice, ca nu ei suporta toate creșterile de taxe, ci plătitorii finali! Mi-e silă! Bleah!!
    0
    1
  • postat de Gogu
    Joi, 21 Septembrie 2023 07:35
    82.79.117.***
    Daaa, sunt in lacrimi toti, isi frang manutele pentru interesul saracului consumator final... Penibil!
    0
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.