E de muncă în Spania

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se caută 400 de culegători de căpşuni *

Salariul pe care îl va obţine un gălăţean care ajunge în Spania la cules de căpşuni va fi de 37,81 de euro pe zi, pentru un program de lucru de 39 de ore pe săptămână.

Cu alte cuvinte, vorbim despre circa şase ore şi jumătate de muncă efectivă pe zi, dacă ţinem cont că duminica s-ar putea să vreţi să vă odihniţi.

Trebuie să vă spunem şi că deducerile salariale sunt de 2 la sută, că asigurările sociale sunt de 83,86 de euro pe lună şi că durata contractului care va începe pe 15 februarie 2011 este de trei luni.

Dacă sunteţi femeie, puteţi obţine cazare din partea firmei angajatoare cu doar un euro pe zi. Dacă sunteţi bărbat, ghinion!

Astfel, dacă din întâmplare sunteţi o reprezentantă a sexului frumos care şi-a propus să muncească pe brânci de la jumătatea lui februarie până la jumătatea lunii mai, v-aţi putea alege cu o sumă de peste 2.300 de euro, din care va trebui să vă plătiţi doar masa. Nu-i rău, pe timp de criză!

Ca să aplicaţi pentru un job în Spania trebuie să mergeţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), cu următoarele documente: copie după actul de identitate, curricullum vitae (CV) redactat în limba română, certificat de cazier judiciar care să ateste că nu aveţi antecedente penale şi adeverinţă de la medicul de familie care să demonstreze că sunteţi apţi de muncă.

Dacă veţi fi selectaţi, AJOFM vă va chema la interviu.

Citit 723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.