Fonduri europene de până la 200.000 de euro pentru microîntreprinderile gălățene

Fonduri europene de până la 200.000 de euro pentru microîntreprinderile gălățene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fonduri europene nerambursabile pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi sunt acum disponibile, după ce Ghidul solicitantului şi anexele (Acțiunea 1.6 - Stimularea activităților inovatoare și creșterea competitivității IMM-urilor, Operațiunea A.1 Creșterea competitivității microîntreprinderilor) au fost publicate de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Microîntreprinderile din mediul urban pot accesa între 20.000 şi 200.000 de euro prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, iar perioada de depunere a cererilor de finanțare este între 29 mai (ora 10:00) şi 28 iunie (ora 16:00).

"Este o mare șansă pentru microîntreprinderile din județul nostru, care pot lua până la 200.000 de euro pentru realizarea de construcții noi şi achiziționarea de echipamente moderne de producție, sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, dispozitive IT sau alte dotări de care au  nevoie pentru a dezvolta şi extinde gama de produse și servicii oferite. De aceea, îndemn toate microîntreprinderile eligibile să profite de această oportunitate, de a accesa fonduri europene cu o cofinanțare de doar 10%. Îmi doresc ca foarte multe microîntreprinderi din județul nostru să depună proiecte şi să atragă aceste fonduri europene, care înseamnă dezvoltare pentru ele şi pentru economia Galațiului", a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Apelul de proiecte este unul competitiv, linia de finanțare fiind deschisă şi pentru microîntreprinderile din judeţele Brăila, Vrancea, Buzău, Constanţa şi Tulcea. Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile din mediul urban, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, în cele şase județe ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Alocarea totală a acestui apel de proiecte, pe toată durata de derulare a programului, este de 43.362.593 de euro. Beneficiarul va asigura din resurse proprii cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus cheltuielile neeligibile.

Citit 1806 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 19:12

2 comentarii

  • postat de Haralambie
    Joi, 04 Aprilie 2024 09:30
    86.120.239.***
    Toate aceste fonduri trebuiau condiționate de acordarea unor salarii minime europene către angajații firmelor. Atâta timp cât primești fonduri la nivel european, de ce mai departe se acordă salarii la nivel african?
    0
    8
  • postat de Sorin Stan
    Joi, 04 Aprilie 2024 08:52
    185.213.80.***
    Bun, bun... Si care este parandărătul? Cum ar spune cineva, vrăjeala de popa de tara! Praf în ochii electoratului...
    1
    7

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro