Iarna termenelor lungi pentru Solidaritatea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lipsa sindicatului Solidaritatea de la negocierile Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2011 de la ArcelorMittal Galaţi pare să se prelungească *

Ieri, la Judecătoria Galaţi s-a analizat dosarul cu numărul 19987/233/2010 care are ca obiect constatarea reprezentativităţii sindicatului, calitate fără de care această grupare nu poate avea acces la negocieri.

Speranţa celor de la Sindicatul Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România (SNSMR) că dosarul se va judeca pe fond a fost însă spulberată,  pentru că  în peisaj au apărut, pe lângă intimatul ArcelorMittal Galaţi, şi intervenienţi din grupul condus de către Ilinca Diaconu, foşti membri ai sindicatului care contestă acum legalitatea acestuia. Potrivit liderului SNSMR, Gheorghe Tiber, atât intervenienţii cât şi intimatul au cerut acordarea unor noi termene pentru studierea documentelor.

„Noi am cerut judecarea pe fond a cauzei, însă instanţa a considerat că este nevoie de acordarea unui nou termen. În acest caz am solicitat acordarea unui termen scurt, pentru că astfel de cauze sunt analizate cu celeritate, însă judecătoarea a susţinut că va verifica ce termene sunt disponibile”, a declarat Tiber, susţinând că se încearcă prin tot felul de metode eliminarea sindicatului său de la negocierile CCM de la Combinat.

„Este o conjuraţie formată din cei din grupul Ilinca Diaconu, alături de avocaţii Combinatului şi judecători de la Judecătoria Galaţi, care încearcă prin orice metode eliminarea noastră de la aceste negocieri”, a mai spus Tiber.

Tot ieri, după acest episod, în interiorul sindicatului urma a fi organizată o şedinţă de consiliu. În această situaţie, liderul de sindicat a anunţat că va supune atenţiei membrilor consiliului posibilitatea de organizare a unor acţiuni de protest în faţa Palatului Justiţiei, pentru a se atrage astfel atenţia asupra faptului că se încercă prin tot felul de metode, inclusiv prin influenţe în justiţia gălăţeană, împiedicarea activităţilor sindicatului.

Citit 879 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.