Preferințe în achiziția de autoturisme noi

Preferințe în achiziția de autoturisme noi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut, în România, cu 61,7 la sută, în luna iunie a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce maşinile "verzi" au consemnat o creştere de 27,4 la sută şi o cotă de piaţă de 20,4 la sută, însă la autoturismele 100 la sută electrice au scăzut abrupt, cu 46 la sută, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, în luna iunie a acestui an, motorizările pe benzină plus mild hybrid benzină înregistrează o creştere de 71,2 la sută faţă de perioada similară din 2023 şi ajung, astfel, la o pondere de 66,9 la sută.

Pe segmentul autoturismelor echipate cu motoare diesel, plus mild hybrid diesel, acesta înregistrează o creştere de 88,4 la sută şi o cotă de 12,7 la sută din total.

Pe de altă parte, autoturismele "electrificate", respectiv cele electrice (100 la sută şi hibride plug-in), precum şi cele full hybrid (care dispun şi de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă) dețin o cotă de piaţă de 20,4 la sută, care depăşeşte cu 7,7 puncte procentuale cota deţinută de motoarele diesel.

Citit 860 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2024 14:19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro