Schimburi pe axa Londra – Bucureşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Celebra axă Washington – Londra – Bucureşti, lansată printr-o campanie electorală de preşedintele Traian Băsescu, revine în actualitate, dar într-o variantă mai scurtă. Probabil din dorinţa de a face economie la bugetul şi aşa sărac al lui Emil Boc, preşedintele Băsescu a renunţat la Washinghton. De la un bilet de avion până la un simplu apel telefonic, totul e la suprapreţ când vine vorba de traversatul Oceanului.

Cu axa deja micşorată, Traian Băsescu şi-a permis ieri să viseze cu ochii deschişi. Prins într-o stare plină de optimism, preşedintele din „Land of Choice” ne-a anunţat că undeva prin 2030 vom ajunge în capitala Marii Britaniei cu… TGV-ul. Un tren de mare viteză ne va purta de la Constanţa spre Londra, prin Canalul Mânecii, pentru o sesiune de cumpărături.

Un singur aspect nu a luat în considerare preşedintele. Mai dificil este să ajungi cu trenul la Constanţa din oricare punct al ţării, decât să iei avionul până la Londra. În plus, preţul unui bilet cu CFR-ul nostru mereu întârziat costă cât nu face.

Dorind să nu rămână datori, după ce au auzit că românii îşi vor cheltui banii în magazinele lor, britanicii de la tabloidul „Daily Mail” au anunţat că în Europa de Est circulă un zvon: „Prinţul Charles ar putea deveni regele României”. Colegii britanici ai celor de la Cancan sau Libertatea au identificat, cică prin ziarele din estul bătrânului continent, şi câteva motive pentru care Prinţul Charles ar putea deveni rege în România. În primul rând, fostul soţ al Prinţesei Diana s-a declarat ca fiind înrudit cu Vlad Ţepeş. Astfel că un obstacol decisiv a fost depăşit: apartenenţa la România. Un alt argument este pasiunea prinţului pentru ţara noastră. Casa pe care o deţine în satul transilvănean Viscri poate fi transformată oricând într-un castel. O altă problemă rezolvată.

Şi uite aşa ar exista un echilibru în lumea asta destul de dezechilibrată. Îţi anunţi intenţia de a dărui prin 2030 şi deja primeşti înapoi… În aceste condiţii, cei de la USL se pot inspira din „Daily Mail” în cazul în care procedura de suspendare a lui Traian Băsescu va suferi un alt eşec.    

Citit 6912 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2011 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.