Afaceri pe datorie - Creditarea agenţilor economici bate pasul pe loc

Afaceri pe datorie - Creditarea agenţilor economici bate pasul pe loc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Împrumuturile contractate de agenţii economici gălăţeni au fost de doar 2.339,6 milioane de lei, dintr-un total al creditelor pe piaţa locală de 4.281,2 milioane de lei, rezultă de datele centralizate de BNR la sfârşitul lunii noiembrie. „Sistemul financiar-bancar s-a contractat şi se va contracta în continuare, ceea ce va face şi în continuare dificilă obţinerea de credite de către întreprinzători. Practic, un împrumut se acordă în condiţii foarte grele, cu garanţii şi la costuri foarte mari”, a declarat Marian Filimon, vicepreşedintele patronatelor din cadrul CNIPMMR.

În aceste condiţii, împrumuturile acordate agenţilor economici au fost în noiembrie cu doar 19,9 milioane de lei mai mari faţă de luna precedentă şi cu doar 96,5 milioane de lei superioare aceleiaşi perioade a anului trecut.

Pe categorii de împrumuturi, predominante în preferinţele agenţilor economici sunt creditele în valută, acestea având o valoare în echivalentul a 1.434,6 milioane de lei, în timp ce creditele în moneda naţională erau de doar 905 milioane de lei.

 

Citit 1484 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2012 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.