Directorul Anton Coman, desemnat administrator special la ICMRS
Foto: Bogdan Codrescu

Directorul Anton Coman, desemnat administrator special la ICMRS
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Anton Coman, ultimul director general de la ICMRS înaintea declanşării procedurii insolvenţei la întreprinderea de construcţii şi reparaţii siderurgice, a fost desemnat, luni, de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), administratorul special al societăţii, a anunţat viceliderul sindical Toader Ţebreanu, membru AGA. În calitate de administrator special, Coman va gospodări ICMRS şi, sub supravegherea administratorului judiciar Laura Creţu, va gestiona procesul de redresare financiară a întreprinderii, prin punerea în aplicare a planului de reorganizare. Planul va fi supus aprobării adunării generale a creditorilor pe 28 februarie şi, ulterior, va trebui confirmat de o instanţă de judecată. „În cazul în care creditorii vor respinge planul, ICMRS va intra în faliment în forma simpificată. Dacă îl vor aproba, societatea va trebui să devină viabilă în termen de trei ani, altfel tot la faliment ajunge”, a explicat Toader Ţebreanu.

Desemnarea lui Anton Coman ca administrator special nu este o supriză în condiţiile în care el este preşedintele Asociaţiei PAS ICMRS ’96 Galaţi, ce deţine pachetul majoritar de acţiuni al societăţii (84,68 la sută). Restul este împărţit între alţi acţionari, printre care se numără Mairon Holding LTD. Să mai spunem că Anton Coman a condus ICMRS şi din 2004, anul în care întreprinderea a fost privatizată, până în 2005.

ICMRS, care a construit combinatul siderurgic de la Galaţi în anii ’60, are acum mai puţin de 300 de salariaţi şi beneficiază de înlesniri la plată din partea Fiscului pentru datorii care, la 30 septembrie 2011, însumau 18,75 de milioane de lei.

Citit 7844 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2012 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.