ITM a înregistrat noul contract colectiv de muncă al combinatului
Foto: Bogdan Codrescu

ITM a înregistrat noul contract colectiv de muncă al combinatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a înregistrat, joi, contractul colectiv de muncă aplicabil în acest an în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Documentul a fost negociat în ultimele două luni de patronat cu cele trei federaţii sindicale active în unitate - FSS Metarom, Solidaritatea Metal şi Solidaritatea Virgil Săhleanu - precum şi cu un grup de reprezentanţi ai salariaţilor susţinut de FSS Metarom. După ce a studiat contractul şi documentaţia ataşată acestuia, ITM a concluzionat că doar reprezentanţii salariaţilor au vocaţie să semneze CCM-ul. „Din analiza documentelor depuse a reieşit că federaţiile sindicale ai căror reprezentanţi au participat la negociere nu fac dovada reprezentativităţii lor în sectorul de activitate din care face parte unitatea, respectiv industrie metalurgică. În consecinţă, am restituit documentele depuse (contractul colectiv de muncă semnat de părţile care nu erau îndreptăţite să le semneze), reţinând pentru înregistrare contractul colectiv de muncă semnat de reprezentanţii salariaţilor şi procesele verbale de negociere. În concluzie, s-a înregistrat la ITM Galaţi contractul colectiv de muncă încheiat între administraţia SC ArcelorMittal Galaţi SA pe de o parte şi reprezentanţii salariaţilor (9 persoane) pe de altă parte, contract ce produce efecte pe durata unui an”, a anunţat, joi, şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea, printr-un comunicat de presă.

Noul contract colectiv de muncă de la combinat, pe care Solidaritatea Virgil Săhleanu a refuzat să-l semneze ameninţând cu declanşarea conflictului de muncă, nu conţine creşteri ale salariilor de bază din unitate. El include, în schimb, un bonus de 2 la sută din venitul anual, acordat necondiţionat în aprilie, şi un bonus de 2,5 la sută şi o primă de 200 de lei de Crăciun, acordate în decembrie, în funcţie de rezultatul financiar de la sfârşit de an.

Mai multe detalii despre acest subiect, împreună cu reacţia patronatului şi a liderilor de la Solidaritatea Virgil Săhleanu, în ediţia de vineri a „Vieţii ibere”.

Citit 2823 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2012 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.