Efectele viscolului: Încasările CFR Călători au scăzut de zece ori!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Efectele viscolului: Încasările CFR Călători au scăzut de zece ori!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transportul feroviar de călători a fost scurtcircuitat în ultimele zile, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic, care au creat blocaje pe mai multe tronsoane de cale ferată din judeţele învecinate. Scăderea dramatică a numărului de curse şi a volumului de călători s-a reflectat cu fidelitate în încasările companiei CFR Călători, care au ajuns să fie de zece ori mai mici decât cele normale. „Încasările zilnice sunt acum undeva la zece la sută din încasările pe care le înregistram înainte de înrăutăţirea vremii”, a declarat, marţi, directorul Centrului Comercial de Călători din Galaţi, Ştefan Costin.

Un plug consumă 60 de litri de motorină pe oră!

Pierderi uriaşe înregistrează şi compania-soră, CFR SA, care gestionează infrastructura feroviară. Ea trebuie să menţină operabilă calea ferată, însă, de la înrăutăţirea vremii, această misiune s-a dovedit a fi una imposibilă în zonele puternic afectate de căderile de zăpadă şi de viscol. Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii din Galaţi al CFR SA, care se ocupă de căile ferate din spaţiul fostei noastre Regionale de Infrastructură, se aşteaptă la o factură uriaşă la deszăpezire, în condiţiile în care are nu unul, ci două judeţe calamitate - Brăila şi Buzăul. „Nu putem face o estimare a cheltuielilor generate de condiţiile meteo, vom trage linie la sfârşit. Vă pot spune, însă, că aceste cheltuieli vor fi foarte, foarte mari. Un singur plug dintre cele care merg în faţa trenurilor consumă 60 de litri de motorină pe oră! Mai avem şi locomotivele, şi echipajele de intervenţie...”, a afirmat, marţi, directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii, Ionel Filimon.

Potrivit aceleiaşi surse, situaţia pe calea ferată pare să se înrăutăţească în zona Brăila - Buzău. „Între Făurei şi Buzău e blocat tot. Marţi am stat mult mai prost decât luni”, spunea, marţi, Ionel Filimon.

Citit 1618 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.