ArcelorMittal a făcut profit în 2011, deşi a avut pierderi în ultimul trimestru

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a încheiat anul 2011 cu un profit net de 2,2 miliarde de dolari, în scădere cu 700 de milioane faţă de 2010.

Ultimul trimestru al anului trecut i-a adus, însă, companiei pierderi uriaşe, cifrate la 780 de milioane de dolari. Aceste pierderi au fost provocate de costurile excepţionale cu taxele şi cheltuielile cauzate de suspendarea activităţii a 5 dintre cele 25 de furnale din Europa.

Pentru anul în curs, grupul siderurgic remarcă semnalele încurajatoare” din America de Nord, însă îşi menţine rezervele cu privire la piaţa europeană. În 2012, situaţia din Europa rămâne un motiv important de îngrijorare. În pofida incertitudinilor persistente din această piaţă, vedem o îmbunătăţire a percepţiei comparativ cu trimestrul al patrulea”, a declarat directorul general al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, într-un comunicat publicat odată cu rezultatele financiare pe 2011.

În România, ArcelorMittal deţine combinatele siderurgice de la Galaţi şi de la Hunedoara, fabricile de ţevi de la Iaşi şi de la Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi divizia românească a ArcelorMittal Construction.

Citit 2310 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.