Grevă iminentă la COMMET Tecuci

Grevă iminentă la COMMET Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dincolo de disputele sindicale, asupra societăţii tecucene a început să planeze şi spectrul falimentului * Finanţele au scot la vânzare silită o parte dintre activele COMMET, în contul unei datorii de circa un milion de euro

Sindicaliştii de la COMMET SA Tecuci ar putea intra din nou în grevă, astăzi sau mâine, după ce negocierile cu conducerea societăţii s-au dovedit extrem de dificile. Muncitorii reclamă faptul că salariile sunt foarte mici (spre exemplu, un muncitor calificat primeşte numai 700 de lei pe lună) şi că plata se face cu mare întârziere. Bunăoară, drepturile salariale pe luna decembrie nu au fost încă achitate.

Starea conflictuală domneşte la COMMET de circa şase luni. În vară, angajaţii au stat patru zile în grevă, cerând majoarea salariilor şi acordarea de tichete de masă.

Pe 19 ianuarie, la societate a avut loc o grevă spontană de circa două ore, cei 270 de angajaţi încetând lucrul şi adunându-se în faţa clădirii administrative. Directorul societăţii, Iulian Ţocu (supranumit în Tecuci „Senatorul grevelor”), a amânat însă negocierile pentru zece zile, pentru a se consulta cu conducerea de la Bucureşti a concernului (Uzinexport SA). Termenul expiră astăzi, iar sindicaliştii nu sunt deloc optimişti cu privire la răspuns.

Marea problemă a societăţii nu pare a fi, însă, greva lucrătorilor, ci faptul că Finanţele i-au scos la vânzare activele, în contul datoriilor mari acumulate către bugetul de stat. Este vorba de aproape un milion de euro, potrivit unor surse din Finanţe. Deocamdată, la primele două termene de licitare nu s-a găsit niciun cumpărător.

Explicaţie foto: Imagine de la greva din 19 ianuarie

Citit 1437 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.