Combinatul anunţă creşterea şi diversificarea producţiei de tablă

Combinatul anunţă creşterea şi diversificarea producţiei de tablă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi măreşte producţia de tablă şi îşi extinde gama de produse odată cu repornirea celui de-al doilea foarfece de ajustare de la Laminorul de Tablă Groasă 2, după  reparaţii şi modernizări care au costat şapte milioane de euro, a anunţat, luni, compania.

„ArcelorMittal Galaţi a pus în funcţiune foarfecele de ajustare de la Laminorul de Tablă Groasă 2, recent modernizat, ţintind astfel să extindă oferta de produse, să furnizeze calitate şi servicii superioare clienţilor. Proiectul, supervizat de către specialiştii locali şi executat de SMS Siemag (Germania), a reprezentat o investiţie de aproape şapte milioane de euro şi face parte dintr-un pachet de investiţii în valoare de 25  de milioane de euro, în curs de implementare în acest laminor”, a declarat purtătorul de cuvânt al combinatului, Dorian Dumitrescu.

Foarfecele de ajustare era oprit de mai bine de un an atunci când au demarat lucrările de reparaţii şi modernizări, în aprilie 2011. În toată această perioadă, ajustarea tablei a fost asigurată de celălalt foarfece de la LTG 2. Acum este de aşteptat ca funcţionarea simultană a celor două echipamente să genereze o creştere a cantităţii de tablă prelucrată, dar şi a calităţii acesteia.

Compania siderurgică îşi lărgeşte şi paleta de produse fabricate la LTG 2 odată cu repornirea celui de-al doilea foarfece de ajustare, întrucât acesta din urmă poate tăia şi tablă mai groasă decât cea care putea fi prelucrată până acum. „Producţia de tablă groasă rămâne în continuare o prioritate pentru noi. De aceea, dorim să ne sporim prezenţa pe piaţă printr-o calitate mai bună şi o mai largă paletă de produse”, a afirmat directorul general al combinatului din sudul Moldovei, Bruno Ribo.

Lucrările continuă la alte două echipamente din LTG 2

Din pachetul de investiţii aflat în curs de implementare la LTG 2 şi cifrat la 25 de milioane de euro mai fac parte înlocuirea maşinii de planat la cald şi modernizarea maşinii de rectificat cilindri de laminare. Prima investiţie va creşte calitatea produselor şi va oferi posibilitatea de a lamina sortimente noi de tablă groasă folosind oţeluri X-Grades, în timp ce a doua va asigura o geometrie perfectă a cilindrilor de laminare, ceea ce va genera o suprafaţă mult mai bună a tablelor, precum şi o grosime constantă, anunţa compania la momentul lansării programului de investiţii, în aprilie 2011.


LTG 1 ar putea fi repornit la începutul verii

Celălalt Laminor de Tablă Groasă din combinat, LTG 1, ar putea fi repornit la începutul verii, după mai bine de trei ani de la oprire. Producţia a încetat la LTG 1 în toamna lui 2008 şi salariaţii, câteva sute, au fost redistribuiţi în alte sectoare de pe platforma siderurgică. S-a întâmplat la scurt timp după izbucnirea crizei economice mondiale, când ArcelorMittal a redus capacităţile de producţie pe fondul prăbuşirii comenzilor de oţel.


Citit 2898 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2012 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.