Un gălăţean la Forumul Internaţional de Fiscalitate

Un gălăţean la Forumul Internaţional de Fiscalitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Florin Tudor a reliefat stabilitatea sistemului bancar şi predictibilitatea politicii monetare din ţara noastră

Singurul specialist în fiscalitate internaţională din România, care a participat la cel de-al 6-lea Forum internaţional de fiscalitate este profesorul Florin Tudor, directorul Departamentului de Ştiinţe administrative şi regionale al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Forumul s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Comisarului european pentru Taxe şi Uniune Vamală, Antifraudă şi Audit, Algirdas Semeta, la Comisia Europeană de la Bruxelles, în perioada 5-6 martie. Evenimentul a avut loc la câteva zile după ce în cadrul Summit-ului Uniunii Europene s-a semnat Tratatul de Stabilitate, Coordonare şi Guvernare în cadrul Uniunii Economice şi Monetare (Pactul de Guvernanţă Fiscală), menit să aducă mai mult control financiar şi cooperare economică între state. Forumul constituie cel mai important eveniment anual de fiscalitate al Comisiei Europene.

Intervenţia gălăţeanului a vizat două planuri: pe de o parte, legat de guvernanţa fiscală, acesta a opinat că „prin măsurile istorice ce vor luate în perioada următoare se impun coordonarea politicilor de impozitare şi modul de aplicare a acestora în conformitate cu o monedă comună în deplin acord cu Tratatul de la Lisabona, Strategia Europa 2020 şi Pactul de stabilitate şi creştere”. Într-o altă abordare, profesorul Tudor a căutat să reliefeze stabilitatea sistemului bancar, predictibilitatea politicii monetare dusă de Executivul şi Banca Naţională a României, premisele unei creşteri economice reale propice pentru mediul de afaceri. Mai mult, România este şi un important factor de stabilitate economică în zonă pe lângă rolul existent avut în asigurarea unui climat de cooperare în sfera Politicii de Vecinătate, edificator în acest sens fiind  relaţiile României cu Republica Moldova şi Ucraina.

Specialistul gălăţean şi-a lansat o carte la Bruxelles

Cu ocazia stagiului de perfecţionare efectuat la Haute Ecole de la Province de Liege, ce a urmat forumului de la Bruxelles, profesorul Florin Tudor a lansat la prestigioasa universitate belgiană monografia scrisă în limba engleză „Tax and Tax Procedure in Romania”, editată de Galaţi University Group. Activitatea şi de avocat specializat în fiscalitate şi contencios administrativ i-a permis autorului să abordeze aspecte inovative, menite să ofere un instrument de lucru util nu doar cercetătorilor, cadrelor didactice şi studenţilor, dar şi practicienilor jurişti şi funcţionarilor publici din administraţia publică.

 

Citit 1626 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2012 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.