Încă 400 de siderurgişti pleacă din ArcelorMittal Galaţi

Încă 400 de siderurgişti pleacă din ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alţi aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi vor părăsi compania în această lună, susţin surse sindicale. Este cea de-a treia tranşă de autodisponibilizări de la combinat, după ce, în luna decembrie a anului trecut, 50 de oameni au acceptat să îşi părăsească serviciul şi să primească plăţi compensatori. Ei au fost urmaţi de alţi 450 de angajaţi cu decizii de autodisponibilizare primite în 15 ianuarie. 

"Numărul celor care au întrerupt raporturile de muncă în baza autodisponibilizărilor a crescut la aproximativ 900. Asta după ce, am aflat de curând, de la 1 februarie, pentru circa 400 de salariaţi au fost aprobate cererile.

Numărul lor ar putea creşte în perioada următoare, în total existând 2000 de solicitări din partea angajaţilor de a pleca în cadrul noii scheme de autodisponibilizări", a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi.

Cifra nu a fost confirmată şi de către reprezentanţii FSS Metarom, care au susţinut că numărul celor ce vor pleca începând de la 1 februarie nu a fost comunicat oficial sindicatelor de către reprezentanţii companiei.

Citit 2116 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.