Salariaţii de la Ţevi Sudate au intrat în a treia zi de grevă

Salariaţii de la Ţevi Sudate au intrat în a treia zi de grevă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei 180 de angajaţi ai societăţii ArcelorMittal Tubular Products de pe platforma siderurgică gălăţeană continuă protestele. Ei au intrat luni în a treia zi de grevă generală. Oamenii cer majoarea salariilor şi a primelor anuale, însă patronatul susţine că revendicarea este imposibil de acceptat, în condiţiile în care societatea încheie anul financiar cu pierderi pentru a treia oară consecutiv.

Greva generală declanşată joi, care a fost precedată de o grevă de avertisment de două ore lunea tecută, a dus la oprirea fabricii de ţevi sudate. Livrările de produse au continuat, însă, şi joi, şi vineri.

Şi dialogul dintre conducerea societăţii şi reprezentanţii salariaţilor a continuat. Părţile, care au purtat discuţii permanente după eşuarea negocierilor salariale pentru anul în curs, ar putea avea o întrevedere şi în cursul zilei de luni.

Greviştii cer creşterea cu până la 200 de lei a salariilor şi cu 50 de lei a primelor de Paşti şi de Crăciun. Managementul nu le oferă, însă, decât un bonus de 2 la sută din salariul anual în iulie, unul de 2,5 la sută în decembrie, dacă atunci societatea nu va fi pe minus, mai multe promovări şi o încadrare mai bună a muncitorilor.

Citit 1723 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2012 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.