O săptămână de proteste la Ţevi Sudate, fabrica rămâne oprită
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O săptămână de proteste la Ţevi Sudate, fabrica rămâne oprită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiindcă tot nu au ajuns la un acord cu patronatul în privinţa creşterilor salariale aşteptate în acest an, angajaţii fabricii de ţevi sudate ArcelorMittal Tubular Products Galaţi continuă greva generală. Ei au intrat joi în a şasea zi de proteste.

Precedată de o grevă de avertisment, greva generală a fost declanşată joia trecută, după eşuarea negocierilor pe marginea contractului colectiv de muncă aplicabil în 2012. Patronatul şi reprezentanţii salariaţilor nu s-au înţeles la masa tratativelor în privinţa drepturilor băneşti, iar divergenţele au continuat şi pe parcursul discuţiilor ulterioare, purtate după deschiderea conflictului de muncă în unitate şi după declanşarea protestelor.

Motivul pentru care părţile nu reuşesc să ajungă la un acord îl constituie rigiditatea mandatelor lor. Urmând modelul aplicat deja în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, managementul ArcelorMittal Tubular Products nu le oferă angajaţilor mai mult de un bonus de 2 la sută din venitul anual în iulie şi unul de 2,5 la sută în decembrie, dacă societatea nu va avea atunci pierderi. De partea cealaltă, liderii greviştilor cer creşterea cu până la 200 de lei a salariilor şi cu 50 de lei a primelor.

 

Citit 1825 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Aprilie 2012 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.