ArcelorMittal caută laminorişti pentru LTG 1
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ArcelorMittal caută laminorişti pentru LTG 1
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Cei care vor lucra în Laminorul de Tablă Groasă nr. 1 din iunie vor fi angajaţi pe durată determinată

ArcelorMittal Galaţi recrutează personal pentru LTG 1, care va fi repornit în iunie, după o pauză de trei ani şi jumătate. Combinatul caută oameni calificaţi în meseriile de laminator, alimentator, finisor, termist tratamentist, electrician, sortator şi operator evidenţă. Cei selectaţi vor fi angajaţi pentru câteva luni, cu posibilitatea prelungirii contractelor.

Compania a angajat deja 80 de laminorişti dintre cei care părăsiseră unitatea stimulaţi cu pachetele financiare şi continuă recrutările externe şi interne.

"Principala sursă internă este Talent Pool (Bazinul de Talente, trad.), care adună salariaţii rămaşi fără activitate în sectoarele lor", a spus liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber. O altă sursă poate fi Uzina de Piese de Schimb, unde circa 400 de oameni nu vor mai avea de lucru, dacă patronatul va renunţa la producerea pieselor mecanice, aşa cum intenţionează.

Zvonuri legate de LTG 2
Combinatul reporneşte LTG 1 pentru ca, şi cu LTG 2, să poată răspunde cererii de tablă, aşteptate să crească.

Liderul Solidaritatea nu este, însă, foarte încrezător. "LTG 2 are o rată de rebut de 75 la sută! Acum s-a dat ordin să se facă curăţenie pentru că vine o delegaţie din Turcia să-l vadă, probabil să-l evalueze în vederea concesionării sau cumpărării", a spus Tiber.

Compania neagă cu vehemenţă scenariul. "ArcelorMittal Galaţi nu are nicio intenţie să vândă ori să externalizeze LTG 2. Atât fiabilitatea acestuia, cât şi calitatea produselor sale au atins, recent, cele mai bune niveluri din ultimii ani", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt, Dorian Dumitrescu.

Citit 5549 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.