Gala mediului de afaceri - Trofeu de Excelenţă pentru ziarul „Viaţa liberă”

Gala mediului de afaceri - Trofeu de Excelenţă pentru ziarul „Viaţa liberă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Echipa „V.L.” a fost premiată de patronatele gălăţene pentru calitatea articolelor cu tematică economică şi sprijinul acordat mediului de afaceri local
Într-o perioadă în care „norii” crizei economice nu s-au risipit încă de pe uliţa mediului de afaceri gălăţean, „Ziua Întreprinzătorului” - sărbătorită la sfârşitul săptămânii trecute printr-o gală festivă desfăşurată la Teatrul Muzical „Nae Leonard” - demonstrează că, fie şi în condiţii vitrege, sunt firme care reuşesc să facă performanţă. Ca şi în anii precedenţi, manifestările prilejuite de a X-a ediţie a „Zilei Întreprinzătorului” au fost organizate de Patronatul Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Galaţi. De asemenea, parteneri oficiali ai evenimentului au fost Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, precum şi Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi - Filiala Galaţi. „Este o sărbătoare nu numai a mediului de afaceri, ci a întregii comunităţi, pentru că investiţiile din mediul privat, locurile de muncă din întreprinderi, taxele şi impozitele sunt pentru întreaga comunitate. Dincolo de activitatea fiecăruia, iată, ne întâlnim pentru a-i onora pe cei care în acest an au fost un exemplu al calităţii şi competitivităţii în afaceri”, ne-a declarat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon. La sărbătoarea mediului de afaceri, alături de întreprinzători au fost prezenţi şi reprezentanţi ai mediului financiar-bancar, reprezentanţi ai administraţiei publice şi ai societăţii civile. Mai mult, în acest an la manifestări au fost prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţilor patronale din Constanţa, Brăila, Tulcea şi chiar din Suceava. De altfel, chiar în deschiderea Galei Festive, Federaţia IMM-urilor din Suceava a ţinut să-i acorde preşedintelui Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, Diploma şi Medalia de Merit pentru promovarea relaţiilor din mediul de afaceri.

Echipa „V.L.”, în topul IMM-urilor

Punctul culminant al Galei mediului de afaceri a fost, desigur, înmânarea Trofeelor de Excelenţă celor care, într-un fel sau altul, s-au făcut remarcaţi în acest an. Şi, spre bucuria noastră, unul dintre trofee a fost acordat cotidianului „Viaţa liberă”. „După douăzeci şi unu de an postdecembrişti, cotidianul local cel mai citit şi, implicit, cu tirajul cel mai mare, a fost cumpărat de un investitor autohton (Grupul Mariano - n.r.). Graţie acestui fapt, am asistat la o serie de manifestări specifice schimbării managementului, dar ceea ce ne-a interesat şi bucurat totodată a fost faptul că domeniul economic, cel al lumii afacerilor, a fost şi a rămas o prioritate regăsită de cititori în paginile ziarului „Viaţa liberă”. Pagina economică ne-a găzduit promovând activitatea Patronatului şi, per ansamblu, problematica întreprinderilor mici şi mijlocii. Profesionalismul echipei, corectitudinea şi surprinderea esenţialului în cadrul articolelor publicate ne obligă să-i răsplătim, şi iată, în această seară înmânăm Trofeul de Excelenţă cotidianului Viaţa liberă”, s-a arătat în „Laudatio”, la înmânarea Trofeului de Excelenţă directorului general al Trustului de Presă "Dunărea de Jos" (editor al cotidianului n.a.), Cristina Cocu.

Aplauze la scenă deschisă

Alături de echipa „V.L.”, Trofee de Excelenţă au mai primit soţii Daniela şi Mihai Măncilă pentru performanţele obţinute de SC Company Med din Pechea, Security WBC (Mugurel Dima), SC VILA Tecuci (Ciprian Stănică), RTV Partener Media (Aurel Stancu), Mar-Ina Prodprest (Iulian Odi Pal), Romprima (Petru Trifan), Costel Eftinca - director în cadrul grupului de firme Vega, SC Petricia şi asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART. Nu în ultimul rând, patronatele gălăţene au ţinut să acorde şi o serie de Diplome de Excelenţă. Prima dintre ele a fost acordată pentru cei 20 ani de activitate pe care SC Prinţesa Margareta (Paula Furtună) i-a împlinit în mediul de afaceri gălăţean. De asemenea, pentru sprijinul acordat mişcării patronale au mai fost acordate premii speciale pentru BRD Groupe Societe General, Butan Grup SRL, Banca Transilvania şi Administraţia Pieţelor Galaţi. Aşa cum stă bine pentru o Gală festivă, sărbătoarea oamenilor de afaceri gălăţeni a fost marcată şi printr-un Spectacol Extraordinar susţinut de Viena Opera Company, alături de orchestra Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Ritmul alert al „Bijuteriilor Muzicale” nu a făcut decât să încingă şi mai mult atmosfera, numai bine pentru ciocnirea unei cupe de şampanie la dineul ce a fost oferit la finalul Galei în onoarea participanţilor.

Citit 3999 ori Ultima modificare Duminică, 27 Mai 2012 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.