Berea rece ne scapă de chinurile verii!

Berea rece ne scapă de chinurile verii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Cât costă să vă întovărăşiţi cu o bere rece, în serile lungi şi înăbuşitoare de vară? * Cele mai ieftine beri se vând cu mai puţin de 1,5 lei pe litru * Cele mai scumpe ajung la aproape opt lei pentru doar 300 ml

A trecut deja o săptămână de vară, iar soarele începe să ardă cu putere. Vreme de cel puţin trei luni vom avea parte de multe zile toride, aşa că îngrămădiţi mâncarea pe rafturile de sus ale frigiderelor şi faceţi suficient loc, la rece, pentru o provizie consistentă şi diversificată de bere! Nu vă gândiţi că nu aveţi de unde alege! Supermarketurile şi hypermarketurile fie au deja o ofertă bogată de bere la pet-uri, cutii sau sticle, fie se aprovizionează în aceste zile, ca să nu vă întoarceţi acasă cu sacoşa goală, biruiţi de setea şi de pofta.

La pet, mult şi ieftin

Dacă nu ţineţi la marca berii, şansa e de partea dumneavoastră. Puteţi să vă cumpăraţi nu un pet, ci un bax de sticle de plastic pline-ochi cu bere, care abia aşteaptă să se răcească şi să se reverse, cu guler gros de spumă, într-un pahar îngheţat sau într-o halbă. La Real, pet-ul de doi litri de bere marca Tip costă doar 3,29 lei. Tot la preţuri scăzute găsiţi, la Kaufland, pet-urile de bere de doi litri marca Anker (3,19 lei) şi Ambrosium (2,89 lei). Câteva zeci de bani în plus veţi plăti pe berea Cozia, pe care Billa o vinde la 3,25 lei pet-ul. Nici berea Azuga nu e din cale afară de scumpă. La Real, pet-ul de doi litri costă 4,35 de lei, la Kaufland îl găsiţi la 4,55 lei. Pet-ul de Goldenbrau se vinde, în Hypermarketul Real cu 5,69 lei, iar la Billa cu 5,59 lei.

Rece ca gheaţa, direct din cutie

După gust şi buzunar, puteţi să vă alegeţi berile care vă fac cu ochiul de pe raft, să vă ţină companie în serile lungi şi înăbuşitoare de vară. La Real, cutia Noroc costă 1,93 lei. Preţurile cresc treptat, odată cu prestigiul berii. Iată câteva preţuri ale berilor la doză care vă pot ajuta să vă faceţi o idee: Goldebrau (2,15 lei), Skol (2,19 lei), Ursus (2,22 lei) Stejar (2,39 lei), Ciuc (2,49 lei), Tuborg (2,69 lei) şi Albacher (2,79 lei),

Bere „la fiolă”, pentru cei cu gusturi fine

Cine îşi pierde vremea printre rafturile supermarketurilor căutând Leffe sau Corona la pet de doi litri, n-ar altă şansă decât să ducă mâna la portofel şi să cumpere micile sticle de 0,33 litri, singurele recipiente din care vor putea sorbi prestigioasele băuturi. Leffe costă la 4,99 lei la Kaufland şi 5,59 lei la Billa. Tot la Billa am găsit bere Guinness la 7,99 lei doza şi Amstel la 4,89 lei. Dacă vreţi Corona, va trebui să plătiţi 6,99 lei pe 300 ml, iar faimoasa bere preferată de americani, Budweiser vă va scoate din buzunar 6,79 lei, tot pentru 300 de ml.

Citit 4620 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.