Deocamdată doar pe insulă - Asiguratorii europeni premiază frâna automată de urgenţă

Deocamdată doar pe insulă - Asiguratorii europeni premiază frâna automată de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organismul de testare Euro NCAP a anunţat că din 2014 vor mai primi cinci stele la testele de impact doar maşinile dotate cu AEB (Autonomous Emergency Brake - frânare de urgenţă autonomă). Aceasta intră în acţiune pe baza unui senzor care depistează un obstacol considerabil în faţa maşinii, frânând în minim de spaţiu şi maximum de siguranţă.

Britanicii au anunţat deja că vor să sprijine iniţiativa Euro NCAP. Din octombrie acest an, companiile de asigurări vor oferi asigurări mai ieftine pentru maşinile echipate cu astfel de sisteme de frânare automată la impact iminent.

Asociaţia Asigurătorilor din Marea Britanie realizează studii pe baza cărora să determine ce discounturi vor oferi maşinilor dotate cu un astfel de sistem. Potrivit studiului Euro NCAP, riscurile unui accident scad cu 27%, ducând la daune materiale mult mai mici, precum şi în jur de 8.000 de vieţi salvate anual pe plan european.  În stadiu de iniţiativă legislativă se află şi o reglementare care să prevadă obligativitatea echipării standard cu sisteme AEB a maşinilor.

În România, cel mai ieftin model cu frânare automată de urgenţă este VW Up!, la 9.500 de euro, opţiunea AEB costând sub 500 de euro.

Citit 1515 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2012 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.