Combinatul şi statul, în instanţă pentru investiţiile nerealizate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Combinatul şi statul, în instanţă pentru investiţiile nerealizate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statul român se judecă cu ArcelorMittal Galaţi la o instanţă internaţională deoarece combinatul nu a realizat toate investiţiile pe care şi le-a asumat prin contractul de privatizare, au declarat liderii sindicatului Siderurgistul după o întrevedere cu preşedintele AVAS, Marius Obreja. Printre investiţiile nerealizate se numără reconstruirea bateriilor de cocsificare şi a furnalelor şi instalarea unei oale cuptor la Oţelăria 3.

Surse din combinat spun, însă, că patronatul nu a mai investit în aceste obiective pentru că le-a închis - Oţelăria 3 în 2008, Cocseria în 2009 şi Furnalul 4 în 2011, dacă e să nominalizăm doar câteva. În schimb, compania i-a propus AVAS să compenseze investiţiile nerealizate cu altele, care au fost realizate deşi nu erau prevăzute în contractul de privatizare. Soluţia va fi dată de instanţa internaţională.

Între timp, AVAS e aşteptat să dezvăluie, la solicitarea sindicatului Siderurgistul, obligaţiile ArcelorMittal faţă de păstrarea locurilor de muncă, stoparea închiderilor de capacităţi şi efectuarea de investiţii. Un alt sindicat din combinat, Solidaritatea, i-a cerut recent Guvernului să se implice tocmai pentru îndeplinirea acestor deziderate.

Citit 2947 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2012 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.