Licitaţie la Finanţe - Sistem de irigaţii fără clienţi

Licitaţie la Finanţe - Sistem de irigaţii fără clienţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Sistemele de irigaţii aflate în proprietatea Organizaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) Lupele au rămas, ieri, nevândute şi la a doua licitaţie organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi. Bunurile OUAI Lupele au fost la vânzare pentru acoperirea datoriilor pe care organizaţia le are la bugetul de stat. Preţul de pornire a licitaţiei de ieri a fost de 2,84 milioane de lei. Pe lângă sistemele de irigaţii SPP 16 şi SPP 17, pe listă s-au mai aflat şi două sisteme de punere sub presiune cu liniile electrice şi posturile de transformare aferente. Dat fiind faptul că la această ofertă nu s-a arătat nimeni interesat să achiziţioneze sistemul de irigaţii, el va fi din nou scos la licitaţie, însă la un preţ cu aproximativ 25 la sută mai mic.

Citit 2537 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

3 comentarii

 • postat de Ion Agricultorul
  Miercuri, 27 Iunie 2012 18:23
  Doamne ,ce se intampla in tara asta! Inteleg ca statul a predat sistemul de irigatii distrus la aceasta organizatie.Pe banii statului s-a pus in functiune si organizatia pe cheltuiala ei urma sa-l exploateze pentru irigarea culturilor.Dar statul prin ANIF trebuia sa asigure apa de irigatii pana la statiile organizatiei ,lucru care nu s-a facut pentru ca ANIF,statul, n a asigurat paza canalelor si instalatiilor de irigat proprietatea statului desi o firma de paza aleasa politic trebuia sa faca treaba asta.Si organizatia dupa ce a mai cheltuit si ea multi bani a dat faliment ca nu a avut apa sa irige culturile.Si acum statul prin DGFP vinde la fier vechi prin licitatie ce a reparat si modernizat pe bani multi acum 2-3 ani.Destept statul asta ce ziceti? Cine raspunde,cine da socoteala pentru toata paguba asta?
  0
  0
  Raportează
 • postat de PGrig
  Miercuri, 27 Iunie 2012 08:54
  Adevar graesti domnule inspector Stroila.Se vede ca vorbesti din interior si traiesti in brazda.Se vede ca de consuma mult faptele astea.Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa te vada si sa te auda cine trebuie!Poti si meriti mult mai mult.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai Stroila
  Miercuri, 27 Iunie 2012 08:05
  Striviti intre criza economica,degringolada politica ridicata la rang de arta si o criza morala evidenta a unui popor intreg ,noi ,romanii,traversam,inca,fara indoiala o perioada grea.Preturile ne sperie,zilnic,dince in ce mai tare,slujbele sunt din ce in ce mai putine,platite la limita supravietuirii,motivele noastre de bucurie,dince in ce mai rare,mai palide.Guvernul se straduie de cateva saptamani,carpeste ici plesneste in partea cealalta ,parca suntem damnati.In aceste conditii,oameni ce traiesc pentru agricultura,care-si fac meseria de agricultor cu pasiune si convinsi ca in aceste tinuturi nu se poate face agricultura fara irigatii sunt foarte rari,parca imposibil de gasit.Si totusi un asemenea om imi intareste convingerea ca vom rezista,vom trece si peste astea.Il cunosc de ceva vreme pe DOCTORUL in agricultura GICA PADURARU,presedintele OUAI "Lupele"(org pt irigatii) care s-a straduit trei ani la rand sa repare si sa modernizeze amenajarea pentru irigatii de la BALTATU cu cheltuieli imense.A investit STATUL peste 44 miliarde lei vechi si EL ca proprietar alte peste 8 miliarde lei vechi.Si ce vad, te crucesti nu alta,STATUL ,tot el,prin DGPF Galati ii vinde prin licitatie mijloacele fixe pentru care a cheltuit un furcoi de bani sa-l faca functional ,il vinde la geambasii de fier vechi.Il vinde pentru ca investitia nu a devenit rentabila pentru ca tot el STATUL prin ANIF Galati nu a fost in stare sa intretina si sa asigure integritatea instalatiilor hidroameliorative din amonte care au fost distruse si vandalizate de hotii de fier vechi astfel apa nu mai putea sa ajunga la SPP 16-Lupele.Cu toate ca serviciul de paza era platit cu tarife mari unei firme de paza clientela politica PDL. Se spune ca unde e multa minte e si multa prostie.Am putea parafraza spunand si noi ca unde este multa politica este la fel.Din cauza aceasta am ajuns unde se vede.Halal sa ne fie!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.