Şomaj de peste 2.000 lei lunar

Şomaj de peste 2.000 lei lunar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ne-am obişnuit cu toţii să punem semnul egal între şomaj şi sărăcie. Ei bine, noi continuăm să vă reamintim periodic faptul că există şi situaţii, rare, ce-i drept, în care cele două realităţi n-au nimic de-a face una cu alta.

Spre exemplu, în acest moment, doi gălăţeni primesc indemnizaţii de şomaj care sunt, cu siguranţă, mai mari decât salariile multora dintre dumneavoastră.

Potrivit informaţiilor oferite de directorul-executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Carmen Hanţaţuc, cea mai mare indemnizaţie plătită de AJOFM unui şomer, în acest moment, este de circa 2.200 de lei lunar. A doua indemnizaţie de top este de circa 2.000 de lei.

„Este dreptul dumnealor, primit legal. Au cotizat pentru această indemnizaţie. Cel puţin despre persoana cu indemnizaţie de 2.000 de lei vă pot spune că a avut funcţie de conducere în cadrul unei societăţi comerciale”, a precizat Carmen Hanţaţuc.

Întrebarea noastră nu este însă dacă cei doi gălăţeni au cotizat sau nu pentru indemnizaţia primită. Dacă n-ar fi făcut-o, n-ar fi avut dreptul la venit.

Ceea ce ar trebui să ştim cu toţii este dacă cei doi au o conduită  de şomer corect şi îşi caută cu disperare un loc de muncă. Foşti lideri, au cu siguranţă competenţe în varii domenii şi e puţin probabil că îşi trăiesc vieţile doar din acest venit (deşi au voie să câştige în plus, în nume propriu, doar până la 500 de lei, din activităţi independente). Din câte am înţeles noi, n-ar prea fi cazul.

Citit 1304 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.