La Tuluceşti se face un parc eolian gigant
Foto: Foto: surse on-line

La Tuluceşti se face un parc eolian gigant
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Parcul, care va avea 41 de turbine, tocmai a primit Acordul de Mediu


O centrală electrică eoliană (CEE) cu 41 de turbine şi cu o putere totală de 143,5 MW va fi amenajată în extravilanul comunei gălăţene Tuluceşti, pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare.

Proiectul, dezvoltat de firma Galaţi Wind SRL din judeţul Ilfov, a primit Acordul de Mediu în cursul acestei săptămâni, după 20 de luni de la înregistrarea solicitării la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi.

Potrivit datelor incluse în Acordul de Mediu postat pe site-ul ARPM, la Tuluceşti vor fi ridicate 41 de turbine cu o putere nominală de 3,5 MW. Parcul eolian va produce peste 250.000 MWh pe an. "Luând în calcul puterea instalată de aproximativ 143,5 MW şi regimul de funcţionare, producţia va fi de circa 252.150 MWh anual", se arată în document.

Întreaga cantitate de energie va fi evacuată în Sistemul Energetic Naţional prin intermediul unei staţii de transformare de 110 kV.

Detalii interesante despre investiţie

CEE Tuluceşti este una dintre cele mai mari centrale electrice eoliene proiectate în judeţul Galaţi. Dezvoltatorul, firma Galaţi Wind SRL, are în vedere o suprafaţă de peste 70 de hectare, cu tot cu drumuri de acces. Suprafaţa totală construită va fi de 28 de hectare şi va include fundaţiile celor 41 de turbine, drumurile de acces şi de exploatare, parcările şi staţia de transformare. Turnurile de susţinere a aerogeneratoarelor vor fi fabricate din oţel şi vor fi înalte de 100 de metri. Rotoarele vor fi alcătuite din trei pale din fibră de sticlă armată. Lungimea unei pale va fi de 45,2 metri, iar diametrul rotorului va fi de 92,5 metri.

Citit 5191 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.