Mersul pieţei: Care sunt cele mai bune preţuri

Mersul pieţei: Care sunt cele mai bune preţuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timpul săptămânii, preţurile fructelor şi ale legumelor mai scad, dat fiind faptul că de luni până vineri suntem mai ocupaţi cu munca decât cu mesele principale ale zilei. Dar odată cu venirea weekendului, costul legumelor şi fructelor din pieţe se mai condimentează cu câteva zeci de bani. Dacă vă treziţi de dimineaţă aveţi şanse bune să mai găsiţi roşii de 2 lei kilogramul pe tarabele din hala de verdeţuri a Pieţei Centrale. În cazul în care încă mai sunt pieţari care mai lasă kilogramul de tomate şi la 1,5 lei sau 1,8 lei, norocul dumneavoastră! Castraveţii sar şi ei la preţ de roşii, dar numai arareori. Cei mai mulţi comercianţi îi vând cu 1,5 lei. Ceapă verde puteţi cumpăra şi cu 1 leu legătura, aşa că preţul unei salate n-ar trebui să vă golească de tot buzunarele. Ar fi şi culmea, în mijlocul verii!

Din păcate, s-ar putea să cheltuiţi ceva mai mult pe fructe. Vă vor costa scump mai ales deliciile, de tipul murelor, care nu se vând deocamdată cu mai puţin de 20 de lei kilogramul. Şi preţul nectarinelor se încăpăţânează să rămână ridicat, până la 4,5 lei kilogramul. Piersicile sunt cu 50 de bani mai ieftine, iar caisele se dau, pe cele mai multe dintre tarabe, cu 3,5 lei. Câteva zeci de bani în plus vă puteţi cumpăra un kilogram de pere mici sau două kilograme de mere cu o idee mai mari decât cireşele. Unii dintre comercianţi dau prunele la 4 lei kilogramul, dar până la urmă le veţi găsi şi pe la 3,5 lei sau chiar mai ieftine. Preţul pepenilor n-a mai scăzut în cursul acestei săptămâni. Cei verzi, vărgaţi sau nu, se vând cu 1,5 lei kilogramul. Pepenii galbeni sunt tot 2 lei, dar se pare că încep să merite banii şi numai pentru parfumul pe care îl răspândesc şi care indică faptul că n-au fost aduşi de peste mări şi ţări, ci s-au copt pe câmpurile de pe la noi.

Una peste alta, piaţa a fost şi mai scumpă, dar ar putea să fie şi mai ieftină. Momentan nu prea avem încotro: cu cât se vinde, cu atât cumpărăm.

Citit 1678 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.