Garda de Mediu începe noi verificări la ArcelorMittal Galaţi
Foto: Foto: Tudor Neacşu

Garda de Mediu începe noi verificări la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni începe un nou control al Gărzii de Mediu la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. Verficările sunt însă unele programate şi ele vizează autorizaţia integrată de mediu în baza căreia funcţionează unitatea siderurgică din oraşul nostru.

Potrivit declaraţiilor şefului Gărzii de mediu Galaţi, Mărioara Gătej, acţiunea are ca obiectiv verificarea planului de conformare şi impune şi controlul măsurilor dispuse anterior. "Este vorba despre unul din acele trei controale periodice anuale programate. Verificarea va dura o săptămână şi vom urmări dacă obiectivele din planul de conformare au fost îndeplinite, în ce stadiu se află realizarea măsurilor impuse de către autorizaţie, dar şi a celor impuse la controalele anterioare", a declarat Gătej. 

Amintim faptul că ArcelorMittal Galaţi funcţionează în baza unei autorizaţii integrate de mediu emisă pentru perioada 30 octombrie 2007 - 31 decembrie 2014. Documentul conţine obligaţia producătorului siderurgic de a îndeplini 301 măsuri de protecţia mediului până la sfârşitul anului 2014.

Documentul, unul dintre cele mai elaborate de acest fel din România conţine 151 de măsuri care vizează efectele asupra aerului, 37 de măsuri pentru ape şi 113 pentru de protecţie a mediului pentru sol, fiecare dintre acestea având termene şi norme precise de îndeplinire. 

Citit 2198 ori Ultima modificare Duminică, 02 Septembrie 2012 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.