Un milion de euro pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Galaţi
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Un milion de euro pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Contractul include şase drumuri naţionale din judeţul Galaţi şi Varianta Tecuci

Până la 1 milion de euro va plăti statul pentru deszăpezirea şi întreţinerea drumurilor naţionale din judeţul nostru în iarna 2012-2013, se arată într-un anunţ de participare la licitaţie publicat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Lotul include DN 24 Doaga - Tecuci - Tutova, DN 25 Tecuci - Şendreni, DN 26 Galaţi - Blăgeşti, DN 26A Oancea - Oancea Frontieră, DN 25A Hanu Conachi - Năneşti, DN 24D Bălăbăneşti - Cuca şi Varianta Tecuci, potrivit caietului de sarcini afişat pe site-ul CNADNR.

Compania cumpără servicii de deszăpezire şi de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă pentru intervalul 20 octombrie 2012 - 31 martie 2013.

Prestatorul serviciilor va trebui să deszăpezească cele şase drumuri naţionale din judeţul Galaţi şi Varianta Tecuci, să monteze parazăpezi, să se aprovizioneze cu material antiderapant şi să facă informări periodice cu privire la starea acestor drumuri.

Încă trei săptămâni pentru depunerea ofertelor

Drumarii interesaţi de acest contract pot depune oferte până pe 27 septembrie, la ora 14.00. Valoarea estimată a prestaţiilor este de 4,7 milioane de lei, adică puţin peste 1 milion de euro, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Simultan, CNADNR scoate la licitaţie alte trei contracte de întreţinere pe timp de iarnă a drumurilor naţionale. Este vorba de loturile Câmpulung Moldovenesc (cu o valoare estimată de 6,1 milioane de lei), Piatra Neamţ (11,5 milioane de lei) şi Suceava (7 milioane de lei).

Ultimele trei ierni au fost ale lui Umbrărescu

Iarna trecută, nămeţii au blocat unele dintre drumurile naţionale din Galaţi zile în şir. DN 24D părea chiar că nu se mai deschide decât odată cu ghioceii. Compania care trebuia să le cureţe era Spedition UMB, controlată de unul dintre regii asfaltului din România, băcăuanul Dorinel Umbrărescu. Firma sa, în asociere cu Tehnostrade (tot a lui Umbrărescu), Baldassini, Tognozzi şi Pontello Construzioni Generali Spa, a încasat pentru asta 2,7 milioane de lei de la CNADNR. Aceeaşi asociere s-a ocupat de DN-urile din Galaţi şi în iernile 2010-2011 (pentru 2,6 milioane de lei) şi 2009-2010 (pentru 1,9 milioane de lei), potrivit informaţiilor furnizate de CNADNR.

Interesant este că firma lui Umbrărescu a câştigat aceste contracte, şi multe altele în ţară, având câţiva angajaţi. În 2011, cu mai puţin de 50 de salariaţi, Spedition UMB a semnat contracte însumând jumătate de miliard de euro cu statul, conform relatărilor din presa centrală.

Citit 2279 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.