Legume la preţ de carne
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Legume la preţ de carne
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hotărât lucru, un castron de salată din legume cumpărate de la tarabele Pieţei Centrale ne vom mai permite doar în zilele de leafă. Ieftine n-au fost căpăţânile de salată verde nici până acum - în iulie şi august preţul menţinându-se la 3 lei - dar în ultimele zile salata cu frunze veline s-a făcut 4 lei. Trebuie să mai punem la socoteală şi roşiile al căror preţ pe kilogram variază între 2 lei şi 3,5 lei, dar şi castraveţii care se dau ba cu 1,5 lei, ba cu 2 lei sau chiar 2,5 lei kilogramul. Ceapa veche se vinde cu 1,5 lei kilogramul, iar cea de albă ajunge la 2,5 lei. Ridichile, atâtea câte sunt, se vând cu 2 lei. Vă va costa scump şi pofta de păstăi cu usturoi. Un singur pieţar dădea, ieri, „fideluţa” cu 4 lei kilogramul, dar avea pe tarabă doar cât pentru o masă. Ceilalţi cereau pe păstăi între 8 lei şi 10 lei. Cel mai ieftin usturoi nu scade sub 10 lei kilogramul, iar pe cele mai scumpe căpăţâni veţi plăti şi 12 lei. Nici nu mai ştim dacă să amestecăm legumele tăiate într-o salată, peste care să descătuşăm şi câteva răpăieli de zeamă de lămâie de 8 lei kilogramul sau să ne facem cumpărăturile direct la măcelărie, cu aceiaşi bani!

Cine vrea să pună murături sau să-şi ticsească beciul cu borcane de conserve, să mai aştepte! Tomatele tari şi verzi au ieşit de curând pe piaţă, aşa că nu le veţi găsi mai ieftine de 3 lei kilogramul. Pepenii mici, buni de uitat în apa fierbinte a borcanului de murături până la iarnă, costă momentan 2,5 lei kilogramul. Vinetele indispensabile pentru o zacuscă gospodărească vă vor costa şi 2 lei kilogramul, chiar dacă, după o plimbare printre tarabe, îi veţi găsi şi pe pieţarii care le vând cu doar 1,5 lei. Ceva mai ieftini decât în cursul săptămânilor trecute se vând gogoşarii, care nu fac mai mult de 2,5 lei kilogramul, la fel ca şi ardeii kapia.

Pentru desert găsiţi struguri cu preţuri cuprinse între 2 lei (ceasla) şi 6 lei (muscatul de Hamburg). Perele sunt 4 lei, iar piersici frumoase puteţi cumpăra şi cu 3 lei, la acelaşi preţ pe care îl au şi merele. Pentru un buzunar ceva mai gol, se găsesc prune din belşug, la 2 lei.

Citit 1787 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2012 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.