Situaţia devine gravă la ArcelorMittal. Combinatul siderurgic, din nou fără ofertanţi de energie
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Situaţia devine gravă la ArcelorMittal. Combinatul siderurgic, din nou fără ofertanţi de energie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eşec după eşec pentru compania siderurgică ArcelorMittal Galaţi, în încercarea de a-şi găsi un furnizor stabil de energie electrică. Cea de-a doua ofertă de cumpărare iniţiată în acest an pe bursa de energie OPCOM a rămas fără răspuns din partea producătorilor şi a traderilor de energie, iar licitaţia care urma să aibă loc ieri a fost anulată. Combinatul voia să cumpere o cantitate de energie de 2,62 milioane MWh pentru doi ani (1.11.2012 - 31.10.2014) şi era dispus să plătească un preţ de iniţiere a licitaţiei de 210 lei/MWh.

Tot din lipsă de ofertanţi a fost anulată şi prima licitaţie inţiată de ArcelorMittal Galaţi în 2012, cea din martie. Demn de remarcat este faptul că, acum, Combinatul a vrut să cumpere o cantitate de energie cu jumătate de milion de MWh mai mică decât atunci - un semnal clar că producţia de oţel a scăzut şi se va menţine la cote mici şi în perioada următoare.

Combinatul a rămas fără un furnizor stabil de energie în ianuarie, când contractul avantajos cu Hidroelectrica a expirat, şi a fost forţat să cumpere energie mai scumpă, de pe o zi pe alta. Managementul a avertizat că situaţia periclitează sustenabilitatea Combinatului, cerând un preţ "corect" întrucât este unul dintre marii consumatori.

Citit 3468 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2012 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.